Pereiti į pagrindinį turinį

Ispanijoje – krachas, atsitiesti Lietuvos rankininkės bandys namuose

2023-10-13 08:06 diena.lt inf.

Po pusantrų metų pertraukos suburta Lietuvos moterų rankinio rinktinė skaudžiu pralaimėjimu pradėjo 2024 m. Europos čempionato atrankos turnyrą.

 Galimybės: lietuvės rado spragų ispanių gynybos grandyse, tačiau labai mažai.
Galimybės: lietuvės rado spragų ispanių gynybos grandyse, tačiau labai mažai. / rfebm.com nuotr.

Lietuvos rankininkės svečiuose net 14:47 pralaimėjo Ispanijos rinktinei.

„Tenka pripažinti, kad susitiko labai skirtingo lygio komandos. Ispanės atstovauja stipriems Čempionių lygos klubams, mūsų žaidėjos – neprofesionalės. Todėl ir žaidimas buvo tarsi katės su pele, – po mačo kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Kaladinskas. – Varžovės žaidė visa jėga, niekuo negalėjome joms prilygti. Be to, ne tik kad nevykdėme parengto žaidimo plano, bet dar ir leidomės, kad mus apstumdytų.“

Kitas Europos čempionato atrankos 5 grupės rungtynes lietuvės žais spalio 15-ąją – Vilniaus ASG arenoje išmėgins jėgas su Šiaurės Makedonijos ekipa, kuri 40:17 sutriuškino Azerbaidžano rankininkes.

„Kalbėjomės, kad turime kuo greičiau persikrauti psichologiškai, padaryti išvadas ir visą energiją nukreipti tinkamai pasiruošti dvikovai su makedonėmis. Šis mačas mums bus labai svarbus. Visos žaidėjos tai supranta ir pasiryžusios kautis“, – teigė K. Kaladinskas.

Į Europos čempionato finalo turnyrą pateks 1–2 vietas aštuoniose atrankos grupėse užėmusios komandos ir keturios geriausios trečiose pozicijose likusios ekipos.

Šiame etape nedalyvauja norvegės (2022 m. Europos čempionės) ir austrės, vengrės ir šveicarės (2024 m. finalo turnyro šeimininkės).


Rezultatai

Ispanija–Lietuva 47:14 (27:5). Benidormo arena, 2 020 žiūrovų. Įvarčiai: E. Romero 7, J. M. Gutierrez 6, A. Gonzalez, A. Fernandez ir M. Prieto O'Mullony po 5, E. Somaza ir A. Cabral po 4, P. Perez 3, D. Delgado Pinto, K. Gassama ir M. Gonzalez po 2, S. Arderius ir M. Echeverria Martinez po 1 / S. Kolosovė ir M. Voskresenskaja po 3, D. Andronik, G. Kairytė ir B. Ruseckaitė po 2, S. Kulikovaitė ir R. Rakauskienė po 1.

Šiaurės Makedonija–Azerbaidžanas 40:17 (23:10). Skopjės arena, 1 000 žiūrovų. Rezultatyviausios žaidėjos: A. Sedloska ir J. Sazdovska po 7 įvarčius / M. Slemanova 6 įvarčiai.


Turnyro lentelės

1. Ispanija  1  0  0  +33

2. Š. Makedonija  1  0  0  +23

3. Azerbaidžanas  0  0  1  –23

4. Lietuva  0  0  1  –33

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų