Pereiti į pagrindinį turinį

Istoriniai L.Grinčikaitės metrai

2009-03-10 09:00

Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate Italijoje įspūdingai pasirodžiusi Lina Grinčikaitė užėmė septintą vietą.

Pirmoji Lietuvos sprinterė

Klaipėdietė pirmoji iš Lietuvos sprinterių pateko į Europos čempionato finalą.

Finalinėse varžybose L.Grinčikaitė, įveikusi 60 m per 7,38 sek., aplenkė tik italę Marią Aurorą Salvagno. Greičiausiai Edmundo Norvilo auklėtinė bėgo pusfinalyje – 7,34 sek. Finale šis rezultatas klaipėdietei nebūtų padėjęs. Šeštą vietą užėmusi dar viena italė Anita Pistone finišo liniją kirto sugaišusi 7,33 sek.

Aukso medalį iškovojo rusė Jevgenija Poliakova, distanciją įveikusi per 7,18 sek. Sidabro medalį laimėjusi juodaodė Norvegijos bėgikė Ezinne Okparaebo pagerino savo šalies rekordą – 7,21 sek.

Pusfinalyje geriausią sezono rezultatą (7,17 sek.) pasiekusi vokietė Verena Sailer finale neatlaikė įtampos ir užėmė trečią vietą – 7,22 sek.

Finalą sujaukė netvarka

"Svarbiausia – ne laikas, o užimta vieta, – auklėtinės pasirodymą komentavo E.Norvilas. – Finale neigiamai paveikė nesklandumas, kai išsirengusios ir bėgti pasiruošusios sprinterės turėjo laukti aštuonias minutes, kol arenoje baigsis kitų rungčių prizininkų apdovanojimai."

Treneris pripažino, kad finalo jaudulys kaustė ne tik varžoves, bet ir klaipėdietę: "Linos reakcija į finalo starto šūvį buvo vėliausia iš visų dalyvių. Jei būtų pavykę idealiai startuoti, ji galėjo įveikti distanciją per 7,20 sek."

60 m rekordai – ilgaamžiai Europoje. Dabartinis rekordas – 6,92 sek., kurį pasiekė rusė Irina Privalova, buvo užfiksuotas prieš 16 metų – 1993-ųjų vasario 11 d. Madride (Ispanija).

Dar senesnis – Europos uždarų patalpų rekordas. Olandė Nelli Cooman (7,00 sek.) jį pasiekė 1986 m. taip pat Madride.

Lietuvos rinktinė – šešta

Estafetinio bėgimo 4x400 m finale pagal praėjusių metų vasaros sezono rezultatus dalyvavo Lietuvos merginų kvartetas, kuriame kartu su Jekaterina Šakovič, Agne Orlauskaite, iš Klaipėdos kilusia Edita Kavaliauskiene, pirmą kartą buvo ir klaipėdietė Živilė Brokoriūtė. Mūsų merginos tarp šešių komandų buvo paskutinės – 3 min. 43,42 sek.

Čempionėmis tapusios rusės distanciją nubėgo per 3 min. 29,12 sek.

"Į pirmenybes organizatoriai pakvietė tik šešias pajėgiausias rinktines, – dėl paskutinės vietos lietuvių nesmerkė E.Norvilas. – Todėl kritiškai vertinti mūsiškių pasirodymo nederėtų. Juolab kad Lietuvos bėgikės, užėmusios šią vietą, iškovojo tris papildomus kelialapius mūsų šalies lengvaatlečiams į kitą Europos uždarų patalpų čempionatą."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų