Pereiti į pagrindinį turinį

J.Couceiro: kai atrankos rungtynės baigsis, tada ir kalbėsime

2009-10-07 10:45
Nuomonė: J.Couceiro mano, kad ne tik pergalės, bet ir nesėkmės atveju atsakinga turi būti visa komanda.
Nuomonė: J.Couceiro mano, kad ne tik pergalės, bet ir nesėkmės atveju atsakinga turi būti visa komanda. / "Reuters" nuotr.

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Jose Couceiro tvirtina suprantantis gėdos Farerų salose padarinius, tačiau apie savo ateitį kalbės tik pasibaigus pasaulio čempionato atrankos ciklui.

Atskrido prastai nusiteikęs

Pirmadienį vakare į Vilnių rinktinės strategas J.Couceiro atskrido iš Lisabonos. Turkijos "Gaziantepspor" komandą treniruojantį specialistą klubas į Lietuvos rinktinės stovyklą išleido truputį anksčiau, todėl J.Couceiro dar spėjo pasimatyti su šeima Portugalijoje.

Nors treneris kelionėje sugaišo beveik devynias valandas, ką spėjo apmąstyti pakeliui į Lietuvą, J.Couceiro neatskleidė.

"Dabar ne laikas kalbėti apie mano ateitį", – kalbėdamas su dienraščiu, šią frazę J.Couceiro pakartojo šešis kartus.

Kritikos lavinos treneris susilaukė po "istorinio" Lietuvos rinktinės pralaimėjimo Farerų salų futbolininkams. Nors praėjusią savaitę Lietuvos futbolo federacija nutarė nenutraukti sutarties su J.Couceiro anksčiau laiko, mažai kas abejoja, kad likusios dvi atrankos į 2010 m. pasaulio čempionatą rungtynės bus paskutinės neseniai 47-ąjį gimtadienį atšventusiam specialistui.

Panašu, kad su tokia mintimi susitaikė ir pats J.Couceiro. Paprastai komunikabilus ir apie futbolo filosofiją linkęs pakalbėti treneris neapsidžiaugė Vilniaus oro uosto salėje išvydęs dienraščio žurnalistą ir į visus klausimus dėl savo tolesnės karjeros žadėjo atsakyti po mačų su Austrijos ir Serbijos rinktinėmis.

Siūlo "užmušti trenerį"

– Kokios mintys sukosi jūsų galvoje per ilgą skrydį į Lietuvą? – paklausėme J.Couceiro.

– Klausykite, pavasarį susitariau su Lietuvos futbolo federacija ir "Gaziantepspor" klubu. Aš gerbiu šį susitarimą ir atvykau užbaigti šio pasaulio čempionato atrankos ciklo.

– Tačiau kaip įsivaizduojate savo paties ateitį?

– Dabar aš nekalbėsiu apie tai. Kai atrankos rungtynės baigsis, tada ir kalbėsime. Manau, kad daryti tai dabar būtų blogas sumanymas. Sekiau, kas dėjosi Lietuvoje per pastarąsias savaites, nors visko ir nežinau. Taip, pralaimėjimas Farerų salų komandai yra labai blogas rezultatas. Visi tai supranta, ir aš turiu lygiai tokią pačią nuomonę. Peržiūrėjau tų rungtynių vaizdo įrašą tris kartus. Manau, problema – ne tik rezultatas, jų yra daug. Dabar visi kalba, kad Lietuvos rinktinei reikia pokyčių. Aš tai suprantu, bet dabar tikrai nenoriu apie tai kalbėti.

– Kai kurie federacijos atstovai pasigedo jūsų asmeninės atsakomybės dėl pralaimėjimo Farerų salų rinktinei.

– Kai laimi, sakoma, kad laimi visa komanda. Taip pat turėtų būti ir pralaimėjimo atveju. Bet aš turiu užtektinai patirties futbole ir puikiai suprantu, kad pralaimėjus šunys kariami ant trenerio. Jeigu visiems atrodo, kad tai padės išspręsti problemas, tai pirmyn. Užmuškite trenerį ir išspręskite jas. Paprasta, ar ne? Bet dabar nėra ko kalbėti apie šią situaciją. Aš visada kalbu pats su savimi mintyse. Gerbiu ir jūsų darbą, bet visada pirmiausia kalbu ne su žurnalistais.

– Sakote, kad problemų yra daug. Galbūt tai, kad didžiąją dalį laiko praleidžiate dirbdamas su "Gaziantepspor" – taip pat viena jų?

– Jei problema yra mano darbas Turkijoje, ją paprasta išspręsti. Bet tik ne dabar, nes priekyje – dvi svarbios Lietuvos rinktinės rungtynės.

– Tuomet pakalbėkime apie jas. Ar dar matote galimybę išgelbėti savo reputaciją Lietuvoje per likusius atrankos ciklo mačus?

– Pirmiausia turiu pasikalbėti su žaidėjais. Atvykau ką tik, todėl turiu išsiaiškinti, kokia yra padėtis. Turime dar daugiau problemų, nes kai kurie futbolininkai yra susižeidę. Bet į aikštę pralaimėti juk niekas neina, todėl ir aš rengsiu komandą pergalei. Rungtynės bus sunkios. Austrai turi stipresnę komandą nei Farerų salos. Tačiau ji – tokio paties lygio kaip Lietuvos rinktinė, todėl privalome siekti pergalės.

Nuolat girdžiu daugybę dalykų apie save. Taip pat ir Lietuvoje – pavyzdžiui, kai kurie žmonės kalba apie mano darbą Portugalijos jaunimo (iki 21 metų – red. past.) rinktinėje. Skaičiau laikraščiuose, kad jis buvo blogai atliktas. Bet mes juk žaidėme Europos čempionato finaliniame etape. Šiais metais Portugalija ten net nepateko... Yra galvojančiųjų, kad mums pasisekė Kaune žaidžiant su Glazgo "Rangers", pasisekė atrankos ciklo pradžioje. Na, žmonės gali turėti savo nuomonę, ir aš ją gerbiu.

Rinktinėje – nuostoliai

Prieš paskutiniuosius septintosios atrankos į pasaulio čempionatą grupės mačus Lietuvos rinktinė priversta sukti galvą, kaip užkamšyti atsivėrusias spragas. Šį šeštadienį Insbruke lietuviai susikaus su Austrijos komanda, o spalio 14 d. Marijampolėje priims Serbijos futbolininkus.

Didžiausios problemos kamuoja gynėjų grandį – dėl traumų rungtynes su austrais turės praleisti vidurio gynėjai Andrius Skerla ir Marius Žaliūkas. J.Couceiro taip pat turės verstis be diskvalifikuoto gynėjo Arūno Klimavičiaus, rinktinėje nebus ir saugo Deivido Česnauskio. Vietoj jų į komandą pakviesti puolėjas Algis Jankauskas ir saugas Tomas Tamošauskas. Raumenį pasitempęs saugas Saulius Mikoliūnas, kuris su austrais negalės rungtyniauti dėl diskvalifikacijos, atvyko į Lietuvą ir mače su Serbijos komanda greičiausiai galės pasirodyti aikštėje.

Vakar lietuviai susirinko į pirmąją treniruotę Vilniaus "Vėtros" stadione. Į Austriją rinktinė išvyks ketvirtadienį. Šiuo metu Lietuvos komanda grupėje užima ketvirtą vietą, dviem taškais atsilikdama nuo laipteliu aukščiau esančių austrų. LFF yra iškėlusi tikslą finišuoti trečioje grupės vietoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų