Pereiti į pagrindinį turinį

J.Tayloras: FIBA turėtų suteikti vardinį kvietimą Lietuvai

2009-09-24 18:12
J.Tayloras: FIBA turėtų suteikti vardinį kvietimą Lietuvai
J.Tayloras: FIBA turėtų suteikti vardinį kvietimą Lietuvai / "Reuters" nuotr.

Žinomas krepšinio korespondentas Jeffas Tayloras pasidalijo savo įspūdžiais apie Europos krepšinio čempionatą su oficialios turnyro interneto svetainės Eurobasket2009.org skaitytojais.

Pasak autoriaus, vienas geriausių čempionato žaidėjų buvo slovėnas Goranas Dragičius. Deja, jis patyrė traumą ir negalėjo padėti savo komandai kovoje dėl medalių.

Georgios Printezis vėl gyvas! Šis vyrukas tapo gynybos monstru. Galbūt tai trenerio Jono Kazlausko nuopelnas? Rungtynėse prie Turkijos rinktinę G.Printezis pasirodė geriausiai. Graikijos priešininkai turėtų sunerimti, juolab kitąmet per Pasaulio krepšinio čempionatą prie šios rinktinės prisijungs pasveikęs Dimitris Diamantidis.

Graikijos rinktinės naujokas Nickas Calathesas viršijo visus lūkesčius.

Neabejotinai, geriausias gynėjas Europos krepšinio čempionate buvo ispanas Rudy Fernandezas. Nors naudingiausiu turnyro žaidėju buvo pripažintas jo komandos draugas Pau Gasolis, R.Fernandezas buvo nepralenkiamas pagal perimtus kamuolius.

Geriausi gynėjai: Stefanas Markovičius (Serbija), Nicolas Batumas (Prancūzija); G.Printezis (Graikija); R.Fernandezas (Ispanija), P.Gasolis (Ispanija).

Apdovanojimas „Didelis Jums ačiū“ turėtų atitekti lenkui Marcinui Gortatui, kuris buvo Europos krepšinio čempionato veidu, daug bendravo su gerbėjais ir žiniasklaida.

Lietuva ir Makedonija nusipelnė aukso medalių sirgalių varžybose. Didelis jų skaičius ir audringas savo komandų palaikymas buvo tiesiog stulbinamas. Jeigu FIBA nori audringos atmosferos per kitų metų Pasaulio krepšinio čempionatą, ji turėtų atiduoti vardinius kvietimus (wild card) Lietuvai ir Makedonijai, tvirtina J.Tayloras.

Geriausios čempionato rungtynės - Turkijos ir Serbijos dvikova antrame čempionato etape. Po intriguojančios kovos, kuri baigėsi lygiu rezultatu, turkai išplėšė pergalę per papildomą laiką.

Labiausiai patobulėjęs žaidėjas po 2006 m. Pasaulio krepšinio čempionato - turkas Endaras Arslanas.

Beveik nugalėtojai - slovėnai, čempionate užėmę ketvirtą vietą. Ši komanda nusipelno pagarbos, nes pademonstravo puikų žaidimą nepaisant kapitono Matjažo Smodišo, G.Dragičiaus ir Urošo Slokaro traumų.

Netikėtas sprendimas. Ispanijos rinktinės treneris Sergio Scariolo paskutinėmis rungtinių prieš Turkiją sekundėmis atidavė kamuolį naujokui Sergio Llullui, bet jo metimą varžovai blokavo. Vaizdo kartojimai parodė, kad pražangos nebuvo, bet vėliau žiniasklaidoje pasirodė nuotrauka, kurioje matoma, kaip Turkijos žaidėjas griebia S.Llullui už rankos. Tačiau teisėjų sprendimas tik padėjo Ispanijos krepšininkams. Po pralaimėjimo turkams jie susiėmė, laimėjo penkias varžybas iš eilės ir pelnė Europos krepšinio čempionų titulą.

Didžiausia mįslė. Kaip Kroatijos rinktinė, kupina patyrusių žaidėjų, pralaimėjo tiek daug varžybų ir negavo medalių?

Didžiausias nuopuolis. Pirmas penkias čempionato dienas Turkijos rinktinė vieną po kitos skynė pergales, bet vėliau pralaimėjo Slovėnijai, Graikijai, Prancūzijai, Rusijai ir baigė čempionatą aštuntoje vietoje.

Bukiausias organizatorių sprendimas. Arenos pranešėjas per Ispanijos ir Graikijos dvikovos pertrauką pristatė žiūrovų miniai Alleną Iversoną.

Geriausias organizatorių sprendimas. Apsauga neleido A.Iversonui išeiti į aikštelę.

Geriausias komentaras. Vienas krepšinio komentatorius pasakė: „Ką A.Iversonas turi bendro su Europos krepšiniu? Visiškai nieko.“

Geriausias dėjimas iš viršaus. Finalo varžybose ispanas Victoras Claveris pagavo kamuolį ore ir kalė jį į krepšį. Pagyrų nusipelnė ir Nicolaso Batumo dėjimas iš viršaus per Ispanijos ir Turkijos rinktinių dvikovą.

Įdomiausias treneris spaudos konferencijose - Rusijos rinktinės strategas Davidas Blattas.

Daugiausiai filosofuojantis treneris - D.Blattas.

Atviriausias treneris - Ispanijos rinktinės strategas S.Scariolo, pasakęs: „Noriu padėkoti visiems mano padėjėjams už pagalbą ir Ispanijos krepšinio federacijai už tai, kad leido man vairuoti šį „Ferrari“.

Juokingiausias trenerio komentaras. Bulgarijos rinktinės strategas Pini Gershonas po pralaimėjimo Lietuvos komandai pasakė: „Didžiausia tragedija įvyktų, jeigu Bulgarija laimėtų šias rungtynes.“

Naudingiausias žaidėjas, nežaidžiantis Ispanijos rinktinėje, - slovėnas Erazemas Lorbekas.

Geriausias jaunas žaidėjas, išskyrus ispaną Ricky Rubio, - 19-metis serbas Milanas Macvanas arba 20-mteis prancūzas Antoine'as Diot'as.

Geriausias treneris. Dirkas Bauermannas pademonstravo, kad Vokietijos rinktinė gali žaisti ir be Dirko Nowitzki, dauguma kitų trenerių irgi gerai atliko savo darbą. Tačiau aukščiausio įvertinimo nusipelnė Slovėnijos rinktinės strategas Jure Zdovcas, sugebėjęs išspausti viską iš komandos, kamuojamos traumų.

Geriausias metimas. Prancūzijos gynėjo Nando De Colo metimas paskutinėmis rungtinių prieš Graikiją sekundėmis, nulėmęs „mėlynųjų“ pergalę. Pralaimėję šias rungtynes prancūzai ketvirtfinalyje būtų išvengę grėsmingo priešininko - Ispanijos rinktinės. Jie tai puikiai žinojo, bet vis tiek nugalėjo.

„Tą dieną, kai krepšininkas tarptautinėse varžybose tyčia pralaimės rungtynes, kad gautų palankesnį varžovą ketvirtfinalyje, aš nustosiu žiūrėjęs krepšinį“, - prisipažino J.Tayloras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų