Quantcast

K. Antanavičius tapo Austrijos rankinio lygos vicečempionu

  • Teksto dydis:

Baigėsi dramatiška Austrijos rankinio čempionato finalo serija. Deja, ji nebuvo sėkminga Hardo „Alpla“ komandai, kurioje žaidžia Karolis Antanavičius.

Reguliariojo sezono nugalėtojai „Alpla“ rankininkai buvo laikomi finalo favoritais, nes serijoje iki dviejų pergalių susitiko su vos aštuntoje vietoje likusiu, bet ketvirtfinalyje ir pusfinalyje staigmeną jau pateikusiu „Linz“ klubu.

„Alpla“ užtikrintai laimėjo pirmas finalo rungtynes 32:26, tačiau „Linz“ atsirevanšavo namuose 36:28 ir prireikė trečiųjų serijos rungtynių.

Harde vykusių lemiamų finalo rungtynių pagrindinis laikas nugalėtojo neišaiškino. Du kėliniai baigėsi lygiosiomis 27:27. „Alpla“ sėkmingai pradėjo pratęsimą 29:27, tačiau „Linz“ ekipa perėmė iniciatyvą ir išplėšė pergalę minimaliu skirtumu 31:30 bei laimėjo seriją 2:1.

Pirmose dvejose finalo serijos rungtynėse po tris įvarčius pelnęs K. Antanavičius, paskutiniame susitikime rungtyniavo traumuotas ir pelnė įvartį.

„Tai buvo skaudžiausias sezono pralaimėjimas, kokį tik įmanoma įsivaizduoti. Mūsų komandai buvo keliamas tikslas laimėti čempionatą ir turėjome pakankamai gerai sukomplektuotą komandą, kad šį tikslą pasiektume. Deja, pritrūko sveikų žaidėjų. Dėl traumos netekome vieno savo lyderių. Antrose finalo rungtynėse man irgi įplyšo blauzdos raumuo ir nors gydytojai sakė, kad lemiamose rungtynėse negalėsiu žaisti, bet ėjau kautis į aikštę dėl aukso. Kiek galėjau, tiek padėjau komandai, bet negalėjau žaisti visa jėga. Mums pritrūko ir sėkmės, kuri visų atkrintamųjų varžybų metu lydėjo varžovus“, – sakė K. Antanavičius.

Jau trečią sezoną „Alpla“ klube rungtyniaujantis K. Antanavičius per 30 rungtynių pelnė 123 įvarčius (vid. 4 įvarčius per rungtynes) ir buvo vienas Austrijos vicečempionų lyderių.

„Mano vaidmuo komandoje šį sezoną tapo daug svarbesnis. Buvau vienas pagrindinių gynėjų, o ir puolime vis dažniau tekdavo imtis iniciatyvos. Tikiuosi kitą sezoną kilti į dar aukštesnį lygį. Reiks įdėti dar daugiau darbo ir manau, kad tai pavyks įgyvendinti. Gaila, kad nepavyko tapti Austrijos čempionais ir neiškovojome teisės žaisti Europos lygoje, kur rungtyniavome prieš pora sezonų. Viliuosi, kad klubas nuspręs žaisti Europos taurės turnyre ir ten įgysime daugiau tarptautinių varžybų patirties“, – teigė 26-erių metų K. Antanavičius.

Austrijos čempionato sidabro medalį K. Antanavičius iškovojo antrą kartą karjeroje. Iš Vilniaus „Šviesos“ į „Alpla“ klubą persikėlęs lietuvis sidabrą laimėjo ir 2022 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių