Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune pagerbti regbio čempionato nugalėtojai

2014-06-19 08:54 diena.lt inf.

Kauno miesto tarybos posėdžio pradžioje pagerbti praėjusį savaitgalį Kaune vykusio Europos regbio-7 čempionato nugalėtojai – Lietuvos regbio rinktinės žaidėjai kauniečiai.

Savaitgalį Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione triumfavo Lietuvos regbio rinktinė. Čia dvylikos Europos šalių rinktinės varžėsi Europos regbio-7 čempionato A diviziono turnyre. Visas šešias pergales iškovoję lietuviai pelnė ne tik taurę, bet ir kelialapį į elitinį divizioną.

„Nuoširdžiai sveikinu sportininkus ir dėkoju už Kauno ir visos Lietuvos garsinimą. Iš tiesų matome, jog ne tik krepšinis garsina miesto vardą", – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kauno miesto vadovas padėkos raštais apdovanojo Kauno vaikų ir jaunimo regbio klubo „Ąžuolas" žaidėjus, Europos regbio čempionate atstovavusius Lietuvos regbio rinktinei ir iškovojusius čempiono vardus: Tomą Alksnį, Domantą Bagužį, Kasparą Krasauską, Giną Medvedevą, Arną Staniulį, Justiną Šerną. Diplomai taip pat buvo įteikti sportininkų treneriams Artūrui Bublaičiui, Mantui Eimantui, Giedriui Narakui, Pauliui Zubavičiui.

„Sveikinu Kauną su pasiekta istorine pergale. Mes vėl esame regbio elite. Noriu padėkoti ne tik rinktinėje žaidusiems kauniečiams, bet ir miesto savivaldybei, kuri prisidėjo prie čempionato organizavimo. Tai didelis indėlis į pergalę", – teigė Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

Lietuvos rinktinė kitais metais „Grand Prix" divizione žais su tokiomis pripažintomis komandomis kaip Prancūzija, Anglija, Velsas, Italija. Be jų šių metų „Grand Prix" turnyre žaidžia Belgija, Ispanija, Škotija, Rusija, Portugalija, Vokietija, Rumunija ir Gruzija. Paskutinę vietą po keturių turų užėmusią komandą pakeis būtent lietuviai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų