Pereiti į pagrindinį turinį

Ketvirtoji "Atlanto" sėkmė

2009-05-25 08:58
Realybė: tik per pirmąsias 20 min. salantiškiai (raudona apranga) sugebėjo su "Atlantu" rungtyniauti kaip lygūs su lygiais.
Realybė: tik per pirmąsias 20 min. salantiškiai (raudona apranga) sugebėjo su "Atlantu" rungtyniauti kaip lygūs su lygiais. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai be didesnio vargo skina pergales Lietuvos futbolo federacijos 2-osios lygos Vakarų zonos čempionate.

Šeštadienį namuose įveikusi Salantų "Salanto" futbolininkus 6:0, "Atlanto" vienuolikė iškovojo ketvirtą pergalę čempionate.

Mažo Kretingos rajono miestelio vienuolikę, kurioje buvo galima išvysti nemažai klaipėdiečių, ilgamečiai A lygos dalyviai triuškinti įsismagino tik antrąjį kėlinį.

Per pirmąsias 45 minutes "Atlanto" futbolininkai pasižymėjo tik du kartus. 20 min. – Marius Šoblinskas, o 44 min. antrąjį įvartį pasiekė Karolis Atutis.

Po pertraukos pasipylė įvarčiai: 48 min. tradiciškai pasižymėjo kiekvienose rungtynėse po įvartį įmušantis Donatas Surblys, 52 min. eilė "nuginkluoti" vartininką atėjo Gintui Podeliui, o 58 min. traukti kamuolį iš vartų privertė Marius Stonkus.

Tašką rungtynėse padėjo Žilvinas Kymantas. Jis 65 min. kamuolį į "Salanto" vartus pasiuntė nuo 11 m žymės.

Tiek pat taškų – 12 – turi ir Kuršėnų "Venta". Kuršėniškiai penktajame ture namie 1:0 palaužė Kretingos "Miniją". Pergalę lėmė 69 min. Tomo Šimkausko tikslus smūgis. "Venta" – vienintelė komanda zonoje, per ketverias rungtynes dar nepraleidusi įvarčio.

Lyderiams į nugarą pradėjo alsuoti "Šilutės-2" komanda, per penkerias rungtynes iškovojusi 9 taškus. Pastarajame ture šilutiškiai namie nugalėjo Plikių "Sakuoną" 5:1. Pramiegoję pirmenybių startą – patyrę dvi nesėkmes – pamario futbolininkai pradėjo vytis "Atlantą". Rungtynėse su "Sakuona" rungtyniavo penki (tiek leidžia nuostatai) pagrindinės "Šilutės" žaidėjai, prieš sezoną išėję iš "Atlanto". Tai leidžia spėti, kad šilutiškiai sieks kovoti dėl zonos čempiono vardo ir jų dvikova su klaipėdiečiais žada gerą reginį.

Niekaip pirmojo taško pelnyti nesugeba Klaipėdos "Akademijos" komanda. Šį savaitgalį uostamiesčio žaidėjai namie 0:1 patyrė nesėkmę rungtynėse su Plungės "Babrungu". Tai trečioji akademikų nesėkmė tokiu rezultatu.

Gargždų "Bangelė" Radviliškyje 0:1 nusileido Šiaulių "Juventai-99".

Ketvirtadienį "Atlantas" vyks į Vilnių žaisti Lietuvos futbolo taurės pirmo etapo rungtynių su Sekmadienio futbolo lygoje rungtyniaujančia "Troja".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų