Pereiti į pagrindinį turinį

Lengvaatlečiai startuos be lyderės

2009-03-03 09:00
Lengvaatlečiai startuos be lyderės
Lengvaatlečiai startuos be lyderės / Mindaugo Ažušilio nuotr. Viltis: tikimasi, kad Lietuvos šuolių į tolį uždarosiose patalpose rekordo autorius P.Mykolaitis turi galimybių patekti į Europos čempionato finalą.

Lietuvai 30-ajame Europos uždarųjų patalpų čempionate atstovaus rekordinis lengvaatlečių skaičius, tačiau medalių mūsiškiai neplanuoja.

A.Skujytę sulaikė trauma

Rytoj į Italiją išvyksiančioje Lietuvos lengvosios atletikos rinktinėje – 10 sportininkų.

Turino "Oval Lingotto" arenoje jėgas išmėgins Lina Grinčikaitė (Klaipėda, 60 m bėgimas), Edita Kavaliauskienė (Kaunas, 60 m ir estafetė 4 po 400 m), Agnė Orlauskaitė (Kaunas, 4 po 400 m), Jekaterina Šakovič (Vilnius, 4 po 400 m), Živilė Brokoriūtė (Klaipėda, 4 po 400 m), Viktorija Žemaitytė (Kaunas, penkiakovė), Martynas Jurgilas (Kaunas, 60 m), Raivydas Stanys (Kaunas, šuoliai į aukštį) bei Povilas Mykolaitis (Kaunas) ir Darius Aučyna (Vilnius, abu – šuoliai į tolį).

Dėl rankos traumos čempionate nedalyvaus Atėnų olimpiados septynkovės vicečempionė kaunietė Austra Skujytė, pastaruoju metu pasirinkusi vieną rungtį – rutulio stūmimą.

"Žiemos pirmenybės daugumai Europos sportininkų, tarp jų – ir mūsų atletams, yra vienas rengimosi vasaros sezonui etapų, todėl didelių tikslų Turine nekeliame. Vis dėlto šiemetinės varžybos – neeilinės, nes komandoje yra jaunų lengvaatlečių, kurie ateinančią vasarą dalyvaus Kaune vyksiančiame Europos jaunimo čempionate. Jiems startas Italijoje – pirmasis rimtas fizinis ir psichologinis patikrinimas 2009-aisiais aukščiausio lygio tarptautiniame renginyje", – sakė dienraščiui rinktinės vadovas Aleksas Stanislovaitis.

Bėgikių ekipa – finale

Didžiausią patirtį yra sukaupusi L.Grinčikaitė – čempionatas Turine jai bus trečiasis.

"Manau, kad 60 m distancija Linai yra mielesnė nei 100 m ar 200 m. Ji turėtų patekti į pusfinalį, tai būtų geras rezultatas. Aukštos vietos tikimės iš V.Žemaitytės, neseniai Lietuvos čempionate pagerinusios asmeninį penkiakovės rekordą. Finalas pasiekiamas ir P.Mykolaičiui.

Įdomu, kaip pasirodys debiutantai, kandidatai į jaunimo rinktinę – V.Jurgilas, R.Stanys ir D.Aučyna. Vaidas praėjusią savaitę šalies universitetų pirmenybėse pasiekė tarptautinio sporto meistro lygio rezultatą – 6,68 sek., o Raivydas, šalies čempionate iššokęs 2 m 25 cm, tapo ketvirtuoju Lietuvos šuolininku, įveikusiu tokį aukštį.

Iškart finale kovos moterų bėgimo estafetės 4 po 400 m komanda. Į čempionatą ji pakviesta atsižvelgiant į 2008-ųjų vasaros sezono rezultatus. Tai – išskirtinis įvertinimas ir pripažinimas. Dėl apdovanojimų taip pat varžysis Rusijos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Airijos ir Turkijos bėgikės. Gaila, kad mūsų ekipai negalės padėti susirgusi olimpietė Eglė Balčiūnaitė", – apie lietuvių galimybes kalbėjo A.Stanislovaitis.

Apdovanojimai – praeityje

Iki šiol gausiausia Lietuvos lengvaatlečių komanda – 7 sportininkai – Europos uždarųjų patalpų čempionate startavo 1992-aisiais kitame Italijos mieste Genujoje.

Paskutinį kartą šių varžybų apdovanojimą į Lietuvą parvežė Regina Čistiakova – 1986 m. Madride (Ispanija) ji 3000 m bėgimo varžybose iškovojo bronzos medalį.

Prieš dvejus metus Birmingame (Anglija) aukščiausią vietą iš lietuvių – 4-ąją – užėmė A.Skujytė.

Turine mūsų kaimynams latviams atstovaus penki lengvaatlečiai, Estijai – trylika.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų