Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuva krepšiniui gėdos nepadarys

Vakar Lenkija perdavė estafetę Lietuvai – po dvejų metų Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks Lietuvoje. Ta proga Lietuvos krepšinio federacija (LKF) Katovicuose surengė būsimojo čempionato pristatymą.

Katovicai (Lenkija)

Renginiui – ministro dėmesys

Dėl 2011 m. Europos čempionato pristatymo į Lenkiją atvyko Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, taip pat miestų, kurie priims Europos čempionato dalyvius, vadovai: Kauno meras Andrius Kupčinskas, Panevėžio meras Povilas Vadopolas, Šiaulių meras Genadijus Mikšys, Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius. Trūko tik Klaipėdos ir Alytaus atstovų.

Pasiklausyti lietuvių susirinko pilnutėlė Katovicų "Spodek" arenos spaudos konferencijos salė.

V.Ušackas susirinkusiesiems teigė, kad Lietuvai bus du svarbūs iššūkiai: pirmasis – įrodyti, kad nesėkmė Lenkijoje tebuvo atsitiktinumas, antrasis – kad Lietuva yra geriausia šalis krepšiniui.

Svečiams buvo parodytas dešimties minučių filmas apie krepšinį Lietuvoje, jo istoriją ir didžiąsias pergales, apie žmonių meilę krepšiniui. Filme buvo pristatytos naujos Lietuvos arenos ir Nemuno saloje kylanti Kauno arena. Filmas baigėsi žodžiais krepšinio mėgėjams: "Krepšinio sirgaliai, Lietuva laukia jūsų."

Rūpesčiai dėl viešbučių

Tačiau iš tikrųjų tas sirgalių laukimas dabar yra bene didžiausias galvosūkis Lietuvai – išskyrus didžiuosius miestus, šalyje vis dar trūksta viešbučių.

Po karčios patirties šių metų Europos čempionate Lenkijoje FIBA-Europos vadovai nedviprasmiškai pareiškė, kad miestai, kurie neturės tinkamo lygio viešbučių, Europos čempionato rengti negalės.

Tai spaudos konferencijoje dar kartą patvirtino FIBA–Europos generalinis sekretorius Naras Zanolinas. Vis dėlto jis išreiškė viltį, kad Lietuva visas problemas spės išspręsti: "Lietuvoje laukiame puikios Europos čempionato organizacijos."

LKF prezidentas Vladas Garastas teigė, kad kol kas didžiausią nerimą dėl viešbučių kelia Panevėžys: "Miestas turi areną, bet neturi viešbučio, kuris tiktų komandoms. Vienintelis mieste esantis viešbutis, kuris tiktų pagal dydį, yra privačiose rankose, o savininkas jo tvarkyti nenori."

V.Garastas teigė, kad su viešbučių problema, skirtingai, nei manoma, nesusidurtų Alytus, nes Europos čempionato dalyvius būtų galima apgyvendinti Druskininkuose.

Tačiau V.Garastas neatmetė galimybės, kad, neišsprendus viešbučių problemos, Europos čempionatas vyktų mažiau ne šešiuose Lietuvos miestuose. Be to, dar neaišku, ar užsitęsus ginčams dėl Klaipėdos arenos statybos uostamiestis spės pasirengti Europos čempionatui.

Kauno meras Andrius Kupčinskas per susitikimą su FIBA–Europos prezidentu Georgu Vassilakopoulosu išklausė pagiriamųjų žodžių Kaunui už puikų Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionato organizavimą ir išgirdo pažadą mieste surengti stambų tarptautinį krepšinio renginį, kai bus atidaryta naujoji arena.

Vilnietis – naudingiausias

FIBA–Europa pirmą kartą per suaugusiųjų čempionatą nusprendė parodyti, kokios žvaigždės spindės ateities pirmenybėse.

Į Katovicus pakviesti talentingiausi 1991 m. ir vėliau gimę vaikinai, kurie dalyvavo kontinento jaunių pirmenybėse. Tarp išrinktųjų buvo ir trys lietuviai – Vilniaus "Perlo" žaidėjai Jonas Valančiūnas ir Saulius Kulvietis bei Kauno žalgirietis Augustas Pečiukevičius.

"Spodek" arenoje pergale džiaugėsi "mėlynųjų" komandai atstovavę J.Valančiūnas ir A.Pečiukevičius, įveikę S.Kulviečio "baltuosius" 77:75 (19:18, 19:20, 18:21, 21:16).

Vidurio puolėjas J.Valančiūnas surinko 18 taškų, atkovojo net 19 kamuolių ir blokavo 3 metimus. Už tokį pasirodymą lietuvis buvo apdovanotas naudingiausio mačo žaidėjo prizu.

"Galėjau sužaisti ir geriau, bet rungtynės buvo smagios, taškas į tašką. Buvo smagu čia atvažiuoti, pasimokyti iš labai gero trenerio Svetislavo Pesičiaus", – po rungtynių kalbėjo su "Perlo" ekipa LKL čempionate žaisiantis J.Valančiūnas.

A.Pečiukevičius prie "mėlynųjų" pergalės pridėjo 9 taškus, 6 atkovotus kamuolius ir 3 rezultatyvius perdavimus. S.Kulvietis "baltiesiems" pelnė 4 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų