Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai po baudinių serijos susigrąžino Europos aklųjų riedulio čempionų titulą

2013-11-10 11:20 diena.lt inf.
Organizatorių nuotr.

Lietuvos vyrų aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė po ketverių metų pertraukos susigrąžino IBSA (Tarptautinės aklųjų sporto federacijos) Europos čempionės titulą.

Šeštadienį Senojo žemyno pirmenybių finale Lietuvos komanda (Mantas Brazauskis, Nerijus Montvydas, Mantas Panovas, Genrik Paviukianec, Mindaugas Suchovejus, Marius Zibolis) tik po baudinių serijos 4:2 palaužė Ispanijos ekipos pasipriešinimą ir Europos čempione tapo trečiąjį kartą. Anksčiau lietuviai Senojo žemyno pirmenybių auksą iškovojo 2007 ir 2009 metais, o 2011-aisiais finale nusileido Suomijos riedulininkams.

Be to Lietuvos rinktinė 2006 ir 2010 metais laimėjo pasaulio pirmenybes, o 2008-aisiais iškovojo Parolimpinių žaidynių sidabrą.

Šeštadienį Turkijoje pasibaigusių Europos pirmenybių finale Lietuvos ir Ispanijos komandos per pagrindinį laiką įmušė po įvartį - 1:1 (1:0), o per pratęsimą ekipos nepasižymėjo ir nugalėtojas paaiškėjo po baudinių serijos.

Beje, šiose pirmenybėse lietuviai su ispanais žaidė ir grupės varžybose - tąsyk Ispanijos komanda laimėjo 7:1.

Bronzos medaliais džiaugėsi šeimininkė Turkijos rinktinė, lemiamoje dvikovoje 4:3 įveikusi Vokietijos sportininkus.

Moterų čempionato auksą iškovojo Rusijos rinktinė 4:2 įveikusi Turkiją, o mače dėl bronzos medalių Izraelio komanda 5:3 nugalėjo Suomiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų