Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvių fechtuotojų sėkmė – sidabras Londone ir iškovota Norvegijos taurė

2016-05-10 18:22 diena.lt inf.

Gegužės 8 dieną Londone vykusiame satelitiniame pasaulio taurės etape “Cole Cup” dalyvavo dvi lietuvės špagininkės – Paulina Bajorūnaitė ir Viktė Ažukaitė.

Paulina Bajorūnaitė
Paulina Bajorūnaitė / Organizatorių nuotr.

Puikiai kovojusi P. Bajorūnaitė šiose varžybose pelnė sidabro medalį. Nors parengiamosiose kovose pogrupyje laimėjo 4 kovas iš 6 ir varžybų reitinge gavo 11–ą vietą tarp 32 dalyvių, tačiau atkrintamąjame turnyto etape buvo negailestinga savo varžovėms. Rezultatais 15:7 sutriuškino britę Lacy Elys ir Nyderlandų atstovę Day De Wijn, tuomet sekė pergalės prieš kitas dvi Britanijos fechtuotojas – 15:8 kovojant su Sadie Greetham ir 15:11 su Katrina Smith. Ir tik finalinėje kovoje 7:15 teko pripažinti Hannah Elizabeth Lawrence pranašumą.

Antroji lietuvė V. Ažukaitė nors pogrupyje ir pasirodžiusi geriau (laimėjo 4 kovas iš 5) turėjo galimybę praleisti pirmąjį atkrintamojo etapo kovų ratą, tačiau suklupo antrajame rate kovodama prieš Nyderlandų špagininkę Kayli Hensen. Galutinėje įskaitoje tarp 32-ių dalyvių V. Ažukaitė iškovojo 12-ą vietą.

P. Bajorūnaitės sidabras – ne vienintelė gera pastarojo meto naujiena apie lietuvių fechtuotuojų pasiekimus užsienyje.

Norvegijoje gyvenantis ir besitreniruojantis Tomas Krasikovas praeitą savaitę buvo pripažintas geriausiu šios šalies sezono fechtuotoju – susumavus visų metų rezultatus ir įskaitinius taškus, T. Krasikovui buvo įteikta Norvegijos taurė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų