Quantcast

Lietuvos kartingo varžybų dalyviai lenktyniaus pavasarį, vasarą ir rudenį

Naują sezoną pradedanti Lietuvos kartingo bendruomenė šiemet išbandys net kelias naujoves.

Kartu su R. Baciuška

Lietuvos kartingo varžybų partneriu vėl bus dukart pasaulio ralio-reidų čempionas ir Dakaro ralio prizininkas Rokas Baciuška.

Tad reglamente lieka jo inicialai RB, o visas oficialus renginio pavadinimas toks: RB Lietuvos kartingo čempionatas.

Tikimasis, kad R. Baciuška pagal galimybes turėtų apsilankyti kai kuriuose etapuose ir galbūt išbandyti jėgas su kitais dalyviais.

„Smagu padėti jauniesiems lenktynininkams ir būti Lietuvos čempionato dalimi. Pats savo karjerą irgi pradėjau nuo kartingo, todėl, vedamas geros idėjos, nusprendžiau tęsti bendradarbiavimą“, – teigė R. Baciuška.

Daugiau važiavimų

Pagrindinė sezono naujovė – šiemet RB Lietuvos kartingo čempionato etapuose dalyvių lauks daugiau važiavimų.

Visi etapai truks po dvi dienas, juos sudarys oficialios treniruotės, kvalifikacijos startai ir trys (o ne du, kaip anksčiau) atkrintamieji važiavimai. Etapai tradiciškai finišuos finalinėmis lenktynėmis.

„Norime sudaryti sąlygas Lietuvos sportininkams, kad jie būtų pasiruošę dalyvauti tarptautinėse varžybose ir kad labai smarkiai nesiskirtų varžybų formatas. Didžiausias skirtumas tarp Lietuvos ir daugumos Vakarų Europos šalių lenktynių formatų – sportininkų nuvažiuojamų kilometrų skaičius. Daugiau važiavimų – geresnė lenktynininkų sportinė forma“, – sakė Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Darius Jonušis.

Tradicija: R. Baciuška toliau bendradarbiaus su Lietuvos kartingo federacija. / rbaciuska.com nuotr.

Startuos Anykščiuose

RB Lietuvos kartingo čempionatą sudarys šeši etapai. Pirmas iš jų numatytas balandžio 27-ąją Anykščiuose.

Gegužės 25-ąją lenktynininkai rinksis Vilniuje, birželio 29 d. – Šiauliuose, liepos 27 d. – Smalininkuose, rugpjūčio 31 d. – Kuršėnuose, o sezoną vainikuos etapas rugsėjo 28 d. Aukštadvaryje.

Liepos 6-ąją Šiauliuose bus surengtas Baltijos kartingo taurės varžybų antras etapas.

„Stengiamės gerinti kartingo infrastruktūrą Lietuvoje, tačiau reikalai juda lėtai. Kalbėsimės su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, nes dauguma trasų vienokia ar kitokia forma priklauso valstybei, bazės pavaldžios šiai ministerijai. Kai kurių trasų būklė – kritiška, o kartingas yra pradmuo būsimiems vairuotojams, kad ateityje jie taptų saugaus eismo dalyviais. Gokartai – vienintelė transporto priemonė, kurią vaikai gali vairuoti neturėdami vairuotojo pažymėjimo, nors iš esmės viskas – inercija, mąstymas, stabdymo kelias, vairas, akceleracija, bendras suvokimas – taip pat kaip automobilyje. Ne mažiau svarbus mums ir profesionalus sportas“, – pabrėžė D. Jonušis.

Dovana žiūrovams

Dėl šalies čempiono titulo sportininkai varžysis šešių kategorijų – „Micro“ (amžius 7–9 metai), „Mini“ (9–12 metų), „OK Junior“ (12–14 metų), OKN (nuo 14 metų), KZ2 (nuo 15 metų) ir „KZ2 Masters“ (nuo 35 metų) – dalyviai.

RB Lietuvos kartingo čempionatą sudarys šeši etapai, pirmas iš jų – balandžio 27-ąją.

Taip pat lenktyniaus ir „Retro“ sportininkai ir naujos „Cadet“ kategorijos jaunieji lenktynininkai. Vyks ir „Baltic Karting Academy“ taurės varžybos („Mini“, „Junior“ ir „Master“ kategorijų).

Visi RB Lietuvos kartingo čempionato etapai žiūrovams bus nemokami.

D. Jonušis džiaugiasi, kad nemažai lietuvių džiugina savo pasiekimais ne tik kaimynų šalyse, bet ir svarbiausiuose čempionatuose užsienyje. Jis viliasi, kad aukštą kartelę pavyks ir išlaikyti ir toliau.

„Toliau sieksime didesnio vaikų užimtumo ir masiškumo, skatinsime saugų eismą. Norime, kad varžybos Lietuvoje būtų patrauklios, o talentingiausiems sportininkams turime sudaryti kuo geresnes sąlygas, kad jie galėtų išvykti į aukščiausio lygio varžybas ir būti lygiaverčiais konkurentais“, – akcentavo D. Jonušis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių