Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai ištiesė ranką ukrainiečiams

2022-06-14 19:18

„Rezultatas tikrai nėra svarbiausias tokiose rungtynėse. Aišku, laimėti visada yra smagiau, bet mes turime savo planų“, - pabrėžė Gintaras Savukynas. Šio specialisto diriguojama Lietuvos vyrų rankinio rinktinė draugiškame susitikime išmėgino jėgas su Ukrainos nacionaline komanda.

„Dauguma legionierių grįžo į rinktinę. Dabar jie galėtų būti atostogose, bet sužinoję apie paramos rungtynes su ukrainiečiais, jie mielai prisijungė ir atvažiavo į rinktinę savo atostogų sąskaita“, - pasakojo G.Savukynas, ne vienerius metus dirbęs Ukrainoje, bet dėl karo buvęs priverstas pasitraukti iš šios šalies.

Lietuvos rankinio federacijos kvietimu ukrainiečiai Alytuje surengė treniruočių stovyklą ir sužais dvejas rungtynes.

Pirmą susitikimą sėkmingiau pradėjo šeimininkai, pirmavę pusę pirmojo kėlinio. 15 min. ukrainiečiai atsitiesė ir kėlinį baigė pirmaudami 12:11. Vėliau akistata vyko įvartis į įvartį, tačiau svečiai išlaikė pranašumą ir šventė pergalę 28:27.

Per rungtynių pertrauką buvo pagerbti legendiniai Kauno „Granito“ rankininkai. 1987 m. Antano Skarbaliaus treniruojamas „Granitas“ laimėjo Tarptautinės rankinio federacijos (IHF) taurę, kai finale pranoko Madrido „Atletico“.

„Visi mūsų rankininkai pozityviai sutiko idėją sužaisti su Ukrainos rinktine. Aišku, laimėti visada yra smagiau, bet mes turime savo planų ir noro produktyviai padirbėti. Išbandysime keletą naujokų", – aiškino Lietuvos rinktinės treneris.

Lietuvos rinktinei daugiausia įvarčių (po 5) pelnė Aidenas Malašinskas, Lukas Simėnas ir Laurynas Palevičius.

Ukrainos rinktinėje geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas daugybę lietuvių metimų atrėmęs Antonas Terechovas. Šis vartininkaskuris su Rumunijos „Minaur Baia Mare“ klubu šį sezoną tapo EHF Europos taurės vicečempionu.

„Šios dienos rezultatas parodė, kad rungtynės buvo įtemptos ir buvo nebloga kova. Aišku, ne viskas pavyko. Bet dabar toks etapas, kai po gan nemažos pertraukos galėjome pasikartoti derinius, visą sistemą, kuri bus ir ateityje. Gerai, kad turime galimybę pašlifuoti tai“, – teigė geriausias 2021 metų Lietuvos rankininkas A. Malašinskas.

Antrasis Lietuvos ir Ukrainos rinktinių susitikimas vyks trečiadienį Alytaus arenoje. Už bilietus surinktos lėšos bus skirtos Ukrainos rinktinei.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų