Pereiti į pagrindinį turinį

L.Kleizos debiutas finale – be taškų

2009-05-22 09:00

Denverio "Nuggets" ekipai, kuriai padėjo ir Linas Kleiza, nepavyko laimėti pirmųjų NBA Vakarų konferencijos finalo serijos rungtynių.

Nepelnė nė taško

"Nuggets" svečiuose 103:105 nusileido Los Andželo "Lakers" komandai, kurią į pergalę atvedė Kobe Bryantas.

Iki mačo pabaigos likus 6 sek., Denverio klubo įžaidėjas Chaunsey's Billupsas tritaškiu buvo sušvelninęs skirtumą iki 102:103, tačiau po to "Nuggets" nesulaikė K.Bryanto ir jis baudų metimais padėjo tašką.

L.Kleiza rungtyniavo atsargiai – saugodamas po traumos gyjantį dešinįjį nykštį. Lietuvos krepšininkas pirmą kartą žaidė NBA konferencijos finale.

Kaunietis per daugiau nei 7 min. nė karto nemetė į varžovų krepšį, bet spėjo perimti vieną kamuolį ir kartą prasižengti.

"Nuggets" prioritetas – gynyba

"Jis turėjo žaisti ilgiau. Kleiza yra kietas, nors pastaruoju metu ne geresnis už J.R.Smithą. Tačiau "Lakers" Kleizos bijo labiau nei Smitho: jie abu greiti, bet lietuvis aukštesnis", – po mačo įspūdžiais internete dalijosi "Nuggets" sirgaliai.

198 cm ūgio gynėjas J.R.Smithas per 20 min. surinko 8 taškus.

"Mūsų puolimas yra aukšto lygio, tačiau kovojant su "Lakers" tai – ne pagrindinis privalumas. Labiau tikėtis sėkmės galime tik gerai gindamiesi", – prioritetus įvardijo "Nuggets" vyriausiasis treneris George'as Karlas.

"Po septynerių rungtynių pusfinalio su "Rockets" praėjo vos 48 valandos, o mūsų jau laukė "Nuggets". Jautėme, kad trūksta šviežių jėgų, tačiau įsibėgėjome ir iškovojome svarbią pergalę. Denveris turi viską, ko reikia finalininkams: ilgą žaidėjų suolą, ištvermę ir komandos dvasią", – teigė "Lakers" lyderis K.Bryantas.

Antrąsias serijos rungtynes "Lakers" ir "Nuggets" ketvirtadienį vėl žais Los Andžele.

"Cavaliers" prieš "Magic"

Praėjusią naktį Rytų konferencijos finalą pradėjo Žydrūną Ilgauską savo gretose turinti Klivlando "Cavaliers" ekipa ir Orlando "Magic" krepšininkai.

"Negalime jų nuvertinti. Orlande jie mus abu sykius kaip reikiant pastatė į vietą. "Magic" įgavo didelį pasitikėjimą savimi, nes pusfinalyje įveikė NBA čempionus. Nenustebsiu, jei šioje serijoje prireiks visų septynerių rungtynių", – dvikovos išvakarėse kalbėjo Ž.Ilgauskas.

"Reguliariojo čempionato rezultatai jau nieko nereiškia, nors tų mačų išvados gali būti naudingos", – pridūrė "Cavaliers" žvaigždė LeBronas Jamesas.

"Cavaliers" atrodo geriausiai iš visų keturių finalininkų Rytuose ir Vakaruose", – tvirtino "Magic" strategas Stanas Van Gundy's.


Statistika

"Lakers" – "Nuggets" 105:103 (23:31, 32:23, 19:22, 31:27). "Staples Center" arena, 18997 žiūrovai. Taškus pelnė: K.Bryantas 40 (6 atkovoti kamuoliai), P.Gasolis (14 atkovotų kamuolių) ir D.Fischeris (6 rezultatyvūs perdavimai) po 13/C.Anthony's 39 (6 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), C.Billupsas 18 (8 rezultatyvūs perdavimai), K.Martinas 15 (8 atkovoti kamuoliai).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų