Pereiti į pagrindinį turinį

A lygos čempionatas – su naujokais

2009-04-04 09:00

Šiandien keturiuose miestuose startuos futbolo A lygos pirmenybės. Jose jau tikrai nebus su Lietuvos futbolo federacija (LFF) susiriejusių FBK "Kaunas" ir Klaipėdos "Atlanto".

LFF dar buvo palikusi galimybę kauniečiams ir klaipėdiečiams sugrįžti į aukščiausią divizioną, bet nesulaukė iš jų kompromisinių pasiūlymų.

FBK "Kaunas" prezidentas Gintaras Ugianskis federacijos sprendimą jo klubą ir "Atlantą" nepriimti į 1-ąją lygą ir ištremti į mėgėjų varžybas pavadino neteisėtu.

Vietoj "Atlanto", FBK "Kaunas" ir su naujais rėmėjais susiderėti nespėjusio Vilniaus "Žalgirio" A lygoje rungtyniaus iš 1-osios lygos pakviesti Gargždų "Bangos", Pakruojo "Kruojos" ir Kauno "LKKA ir "Teledemos" klubai.

Naujokai čempionate varžysis su senbuviais Panevėžio "Ekranu", Marijampolės "Sūduva", Vilniaus "Vėtra" ir "Šiauliais" bei pernykščiu 1-osios lygos laimėtoju Tauragės "Tauru".

Šiai komandai su "Šiauliais" ir "Banga" atiteko ir vietos Baltijos futbolo lygoje, kurių neteko FBK "Kaunas", "Atlantas" ir "Žalgiris".

A lygos čempionatas tradiciškai vyks keturių ratų sistema ir baigsis spalio 31 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų