Pereiti į pagrindinį turinį

Maco ir "Olympiakos" karas baigėsi, bet šūviai tebeaidi

2009-12-20 10:59
Titulas: A.Macijauskas su Lietuvos rinktine tapo Europos čempionu.
Titulas: A.Macijauskas su Lietuvos rinktine tapo Europos čempionu. / Sauliaus Žiūros (BFL) nuotr.

Kai "Olympiakos" Vilniuje rikiavosi Eurolygos mūšiui su Vilniaus "Lietuvos rytu", Arvydas Macijauskas nė negalvojo prieiti ir paspausti rankų buvusiems bendraklubiams.

Gynėjas tebepyksta ant jo atsikračiusio Graikijos grando, o Pirėjo superklubo atstovai pataria Macui atsargiau rinktis žodžius.

Akis į akį nesusitiko

Praeityje vilkėjęs ir "Lietuvos ryto", ir "Olympiakos" marškinėlius, "Siemens" arenoje A.Macijauskas šių komandų dvikovą stebėjo iš šalies.

29 metų gynėjui nekilo klausimų, kurią iš buvusių savo ekipų palaikyti – "Olympiakos" vardas Macui dabar asocijuojasi tik su apgavyste ir korupcija.

"Tokios tos emocijos... Geros buvo varžybos, ir tiek. Kalbant apie mane, žinau visą teisybę, o gudravimas ir teisinių institucijų papirkinėjimas tik parodo jų ("Olympiakos" – red. past.) tikrąjį veidą", – pagiežos buvusiems savo darbdaviams iš Pirėjo neslėpė A.Macijauskas, įsitikinęs, kad "Olympiakos" jam vis dar skolingas 4,4 mln. eurų.

Šiuo metu niekur nežaidžiantis krepšininkas teigė nematęs prasmės Vilniuje užkalbinti Graikijos klubo atstovus, daugiau nei metus teismo salėse stovėjusius priešingoje barikadų pusėje.

"Nelabai yra apie ką su jais kalbėti – nieko jau nepakeisi. Yra klubo savininkai, kurie užsako muziką, o visi kiti tiesiog dreba dėl savo darbo vietos. Samdomi žmonės čia mažiausiai kalti", – tvirtino A.Macijauskas.

Įtarimai supykdė graikus

Prieš trejus metus su fanfaromis į Pirėjo klubą atvykęs Macas iš jo pasitraukė taip pat ne tylomis. Praėjusį mėnesį Graikijos aukščiausios instancijos teismas pripažino, kad "Olympiakos" 2008 m. pagrįstai nutraukė dar dvejus metus turėjusią galioti sutartį su lietuviu.

"Teismo išvada gali būti absurdas, visiška nesąmonė, blefas. Bet, jei tai yra paskutinės instancijos sprendimas, tiesiog nebėra ką daugiau daryti", – aiškino A.Macijauskas, neabejojantis, kad Graikijos arbitražo teismą paveikė turtingi "Olympiakos" savininkai.

Tuo metu Pirėjo klubo atstovai, iš dienraščio išgirdę apie Maco pareiškimus dėl neobjektyvaus teismo verdikto, pyktelėjo.

"Tai – labai griežti žodžiai. Kaip jis gali sakyti tokius dalykus, jei neturi jokių įrodymų? Macijauskas turėjo kontraktą, kuriame buvo tam tikrų sąlygų. Jis jų nesilaikė, susižeidė treniruodamasis ne su "Olympiakos" komanda. Teismas nusprendė, kad "Olympiakos" buvo teisus, ir nieko čia daugiau nepadarysi", – kalbėjo Pirėjo klubo komunikacijos direktorius Christas Bafas.

Graikas siūlė A.Macijauskui padėti tašką šioje istorijoje ir žvelgti į priekį: "Mes visiškai pasitikime klubo teisininkais, pasitikime teismu. Gyvenimas tęsiasi, turime savo komandoje lietuvį Liną Kleizą ir esame tuo labai patenkinti. Man jis yra geriausias Lietuvos žaidėjas. O A.Macijauskui viskas bus gerai, jam reikia toliau sėkmingai tęsti karjerą. Linkime jam geros kloties."

A.Macijauskui "Olympiakos" darbuotojo raginimai taikiai pamiršti nesutarimus kelia karčią šypseną. Nuo to laiko, kai klubas nusprendė, kad snaiperis iš Lietuvos jam nebereikalingas, Macas teigė nė karto nesulaukęs dėmesio iš "Olympiakos" stovyklos.

"Darbuotojai turbūt bijo net man paskambinti ir paklausti, kaip sekasi. Jei valdžia tai sužinotų, kitą dieną jie būtų atleisti iš darbo", – sakė žaidėjas.

Grįš kitą sezoną?

Kalbėdamasis su dienraščiu, A.Macijauskas leido suprasti, kad šį sezoną greičiausiai nebeužsivilks naujos komandos marškinėlių. Žaidėjas planuoja pradėti aktyviai sportuoti tik pavasarį.

Krepšinio sezonui pasibaigus, Macas tikisi gimtojoje Klaipėdoje padirbėti su senu pažįstamu, Gdynės "Asseco Prokom" fizinio pasirengimo treneriu Aleksandru Kosausku.

"Žiūriu, galvoju... Šį sezoną ketinu ramiai pabaigti (be komandos – red. past.). Nežinau, gal pagrindinius darbus reikėtų pasilikti pavasariui ir vasarai, kai Aleksandras grįš iš Lenkijos ir bus laisvesnis. Skubėti rengtis sezonui, kuris paskui baigsis po trijų savaičių, nėra logiška. Be to, neaišku, ar tokiu metu pritapsi komandoje, kuri jau yra susižaidusi. Kažin ar verta verstis per galvą nežinia dėl ko", – samprotavo A.Macijauskas.

Nors norą jau šį sezoną matyti taikliarankį gynėją savo komandoje reiškė "Lietuvos rytas" ir Kauno "Žalgiris", o užsienio žiniasklaida pranešė apie A.Macijausko paslaugomis susidomėjusius Ispanijos bei Lenkijos klubus, pats krepšininkas į tokias kalbas žiūri pro pirštus.

"Nelabai ieškau komandos. Jos manęs ieško? Čia daugiau žiniasklaidos spekuliacijos. Visi žino, kad aš nesportavęs, ir aš tai žinau. Nereikia turėti iliuzijų. Tam, kad grįžčiau į krepšinį, reikia įdėti daug darbo", – tvirtino Macas, kuris paskutinį kartą aikštėje pasirodė 2007–2008 m. sezoną.

Rinktinė – su klaustuku

Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra patvirtino, kad A.Macijauskas yra tarp potencialių kandidatų kitų metų vasaros pabaigoje vykti į pasaulio čempionatą. K.Kemzūra apie tai kalbėjosi ir su pačiu A.Macijausku, tačiau pabrėžė, kad klausimas dėl snaiperio sugrįžimo į rinktinę – atviras.

"Manau, kad Arvydas dar galėtų padėti rinktinei, jei tik spėtų atstatyti savo fizinę formą. Klausimas yra sprendimo stadijoje, matysime. Žinoma, kad aš, ir ne tik aš, norėčiau, kad jis bandytų grįžti. Bet turbūt net pats Arvydas gerai nežino, kaip ilga pertrauka be krepšinio paveikė jį, kiek laiko jam reikės ruoštis sugrįžimui", – sakė rinktinės strategas.

K.Kemzūra pabrėžė, kad A.Macijauską į rinktinės stovyklą kvies tik tuo atveju, jei jis bus sveikas ir pasirengęs sportuoti visa jėga. Krepšinio specialisto nuomone, Macui nėra ko delsti – geriausia būtų dabar pat kibti į darbą individualiose treniruotėse.

"Iki pavasario irgi galima pradėti kažką daryti. Manau, kad jam tai būtų naudinga. Tegul jo reabilitacija būna lėtesnė, ilgesnė, bet tada galima viską daryti tolygiau ir išvengti organizmo perkrovų", – svarstė K.Kemzūra.

A.Macijauskas paskutinį kartą nacionalinei rinktinei atstovavo 2006 m. pasaulio pirmenybėse. Paklaustas apie žaidimą rinktinėje, krepšininkas teigė apie tai pagalvojantis: "Su Kęstu palaikome draugiškus santykius, pakalbame ir apie rinktinę, ir apie gyvenimą. Visokių minčių yra, bet viskas dar labai toli. Be abejo, kiekvienas žaidėjas norėtų rungtyniauti rinktinėje. Man svajoti irgi neuždrausta."

2003 m. Europos čempionas A.Macijauskas prieš ketverius metus buvo išrinktas į geriausių Eurolygos krepšininkų penketą. 2005 m., atstovaudamas Vitorijos "Tau Ceramica" komandai, lietuvis žaidė Eurolygos finale, o kitą sezoną nesėkmingai bandė laimę NBA Oklahomos "Hornets" komandoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų