Pereiti į pagrindinį turinį

M.Brownas grįžta į "Žalgirį"

2009-07-31 07:59
Paspirtis: M.Brownas turėtų būti itin naudingas jaunai "Žalgirio" komandai.
Paspirtis: M.Brownas turėtų būti itin naudingas jaunai "Žalgirio" komandai. / Tomo Raginos nuotr.

Marcusas Brownas grįš į Kauną – "Žalgirio" vadovai nutarė, kad rezultatyviausias visų laikų Eurolygos krepšininkas pravers jaunai komandai.

Sportinės formos neprarado

Dienraštis jau anksčiau skelbė, kad 35 metų 193 cm ūgio amerikietis M.Brownas turi dar metus galiojančią sutartį su Kauno klubu, kurią abi pusės pagal tam tikras sąlygas galėjo nutraukti iki liepos 15 d. Tačiau nei "Žagiris", nei M.Brownas tokia galimybe nepasinaudojo.

"Žalgirio" vadovai vakar patvirtino, kad abi pusės sutarė toliau bendradarbiauti, o tai reiškia, kad M.Brownas ateinantį sezoną grįš į Kauną.

Amerikietis "Žalgiriui" atstovavo 2007–2008 m. sezoną ir tuomet Lietuvoje bei Baltijos lygoje Kauno komanda laimėjo visus tris titulus. Praėjusio sezono pradžioje finansinių sunkumų kamuojamas "Žalgiris" M.Browną išnuomojo Tel Avivo "Maccabi".

Su šiuo klubu M.Brownas laimėjo Izraelio čempionatą ir šalies taurę. Eurolygos varžybose veteranas vidutiniškai pelnydavo po 12,3 taško ir atlikdavo po 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

Amerikietį tausos Eurolygai

"Neabejoju, kad Marcuso patirtis ir sugebėjimai pravers komandai. Jis turėjo kvietimų iš pajėgių Europos klubų, tačiau nutarė likti Kaune. Esame tuo patenkinti. Tarp gynėjų didžioji dalis bus jauni krepšininkai, o M.Brownas yra iš tų, kuris turi ką pasakyti jaunimui ir mielai su jais dirba", – sakė "Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

M.Brownas didžiausią krūvį turės žaisdamas Eurolygoje, o Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygose amerikietis bus tausojamas.

Gali būti, kad "Žalgirio" gynėjų liniją dar papildys 23-ejų 194 cm ūgio Martynas Pocius, pastaraisiais metais atstovavęs Duke'o universiteto komandai.

Po FIBA sprendimo, kad Mantas Kalnietis priklauso "Žalgiriui", sustiprėjo viltis, kad gynėjas liks Kaune, tačiau Trevizo "Benetton" (Italija) dar ketina tęsti kovą dėl jo.

Dar daug nežinomųjų

Kauno klubas po praėjusio sezono turi galiojančias sutartis su Žygimantu Janavičiumi, Šarūnu Vasiliausku, Povilu Butkevičiumi, Artūru Milakniu ir Vyteniu Čižausku. Pratęsta sutartis ir su praėjusį sezoną komandoje žaidusiu Dainiumi Šalenga. Kol kas neaišku, ar "Žalgiryje" liks Paulius Jankūnas ir Tadas Klimavičius.

Klubas tikisi išsaugoti praėjusio sezono lyderį P.Jankūną, tačiau šiuo metu jo agentai dar žvalgosi į užsienio klubus.

"Kalbėjausi su Pauliumi ir žinau, kad jis tikrai dar neatmetė "Žalgirio" pasiūlymo. Tačiau jis šiuo metu yra labai paklausus žaidėjas ir visos kortos – jo rankose, – teigė G.Krapikas. – Kiekvienas žaidėjas nori geriausio varianto, todėl P.Jankūnas dar tikrina ir kitus pasiūlymus."

G.Krapikui šiuo metu aktualiausia yra vidurio puolėjo pozicija: "Kai nepavyko prisivilioti pajėgių lietuvių "centrų", tapo aišku, kad į šią poziciją teks ieškoti užsieniečio. Ir jeigu išvyktų P.Jankūnas, jam pamainos tektų dairytis svetur, nes panašaus lygio savo žaidėjo neberastume."

Esant tokiai padėčiai, "Žalgiriui" praverstų perspektyvus 18-metis 213 cm ūgio D.Motiejūnas, tačiau jo akys labiau krypsta į Trevizo "Benetton" klubą, kur jam siūlomos labai geros sąlygos.

Nenori skubotų sprendimų

G.Krapikas su esamais žaidėjais pasirengimą naujam sezonui ketina pradėti tarp rugpjūčio 7 ir 10 d., kai iš jaunių ir jaunimo rinktinių sugrįžę žaidėjai keletą dienų pailsės.

Paskutinis grįš 16-metis 189 cm ūgio V.Čižauskas, kuris šiuo metu sėkmingai rungtyniauja Europos jaunių (iki 18 metų) čempionate Prancūzijoje.

"Suprantama, kad norėtųsi tuo metu turėti visą komandą, bet nenorime skubėti ir dėl to priimti neteisingų sprendimų", – sakė G.Krapikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų