Pereiti į pagrindinį turinį

M.Brownas turi sutartį su "Žalgiriu"

2009-06-01 23:59
Pamirštas: gali būti, kad M.Brownas (su kamuoliu) "Žalgirį" praėjusį rudenį paliko ne visam laikui.
Pamirštas: gali būti, kad M.Brownas (su kamuoliu) "Žalgirį" praėjusį rudenį paliko ne visam laikui. / Aurelijaus Madzeliausko nuotr.

Marcusas Brownas grįš į "Žalgirį"? Taip gali atsitikti, nes su Kauno klubu dvejų metų sutartį turintis amerikietis šį sezoną Tel Avivo "Maccabi" klubui buvo tik paskolintas.

Kol "Žalgiris" dar tik žvalgosi, Vilniaus "Lietuvos rytas" vos baigęs sezoną suskubo pasirašyti dvi sutartis su jaunais aukštaūgiais – 23 metų 209 cm ūgio serbu Dejanu Borovnjaku ir metais jaunesniu 208 cm ūgio australu Aronu Baynesu.

Tačiau kol kas negalima pasakyti, kuri komanda surinks pajėgesnę sudėtį. Tai – ne pirmas kartas, kai "Lietuvos rytas" dar vasaros pradžioje surenka komandą, o "Žalgiris" dairosi neskubėdamas ir laukia rudens, nes šiuo metu žaidėjų kainos rinkoje yra pačios didžiausios.

Ne kartą buvo skelbiama, kad "Žalgiris" šiuo metu turi tik penkis jaunus krepšininkus, susaistytus sutartimis su Kauno klubu – Artūrą Milaknį, Žygimantą Janavičių, Povilą Butkevičių, Šarūną Vasiliauską ir Vytenį Čižauską. Tačiau yra ir dar vienas – rezultatyviausias visų laikų Eurolygos krepšininkas 35-erių 191 cm ūgio Marcusas Brownas.

Praėjusiais metais su "Žalgiriu" amerikietis pasirašė dvejų metų kontraktą, kuris galios dar metus, nes Tel Avivo "Maccabi" jis žaidė tik pagal nuomos sutartį. Jeigu M.Brownas arba "Žalgiris" norėtų, kitą sezoną jis vėl turėtų žaisti Kaune. Tačiau "Žalgirio" direktorius Paulius Motiejūnas neskubėjo daryti išvadų, kaip klostytis santykiai su M.Brownu.

– Taip, Marcusas Brownas turi galiojančią sutartį su "Žalgiriu", nes jį "Maccabi" buvome tik paskolinę. Bet negaliu pasakyti, kaip bus dėl jo, nes norime komandoje turėti kuo daugiau savų žaidėjų. Tačiau Brownas – labai aukšto lygio žaidėjas ir neabejoju, kad mums praverstų. Tik nežinau, ar tai sutaptų su klubo vizija, – dienraščiui teigė P.Motiejūnas.

– Šio krepšininko kaina, ko gero, jau nekyla aukštyn?

– Marcuso kaina po truputį krenta ir dabar tikrai mažesnė, nei buvo prieš dvejus metus, kai jis pirmą kartą atvyko į "Žalgirį".

– Kaip yra dėl Jono Mačiulio sutarties, kuri taip pat buvo pasirašyta dvejiems metams?

– Jis yra laisvasis agentas. Su visais žaidėjais, kai jie pirmą kartą sumažino savo atlyginimus, sutarėme dėl kontraktų korekcijų. Tai reiškia, kad tie, kurie sutiko sumažinti sutartyje numatytą atlyginimą, po sezono taps laisvaisiais agentais nepriklausomai nuo to, kiek laiko dar turi galioti jų sutartis.

– Ar tikrai su visais žalgiriečiais klubas jau atsiskaitė?

– Tai, ką buvome pažadėję išmokėti iki birželio 1-osios, žaidėjams sumokėjome. Tačiau dar kai kurių įsipareigojimų liko. Esame sutarę, kad likusius pinigus grąžinsime vėliau.

– Pasirodė pranešimų, kad tikitės surinkti 18–20 mln. litų biudžetą kitam sezonui?

– Tikimės, kad pavyks susitarti su rėmėjais. Bent jau viską dėliojame taip, kad turėtume tokį biudžetą.

– Ar bandysite prikalbinti Donatą Motiejūną į "Žalgirį"?

– Tuo klausimu aš su juo bendrauju jau ne vienus metus. Ir tikrai norime, kad jis žaistų "Žalgiryje", tai jokia paslaptis. Donatui jau laikas į "Žalgirį" ateiti, jis gautų pakankamai daug laiko žaisti. Bet ar pavyks susitarti su perspektyviausiu Lietuvos krepšininku, negaliu dar pasakyti.

– Kada paaiškės "Žalgirio" trenerio likimas?

– Nežinau. Aišku, formuojant komandą būtų gerai, kad dalyvautų ir treneris, bet dar neskubame. Viską dabar darome žingsnis po žingsnio. Pirmiausia reikėjo įvykdyti finansinius įsipareigojimus. Manau, netrukus su naujuoju klubo savininku Vladimiru Romanovu viską sudėliosime. Bet aš asmeniškai likau patenkintas trenerių darbu, jie puikiai susitvarkė, ypač žinant, kokiomis sąlygomis reikėjo dirbti.

– Dar norėčiau pasiteirauti dėl būsimojo Eurolygos formato, nes šiuo klausimu daugybė prieštaringos informacijos. Tai pagal kokią sistemą bus žaidžiama rudenį?

– Turėtų būti žaidžiama pagal naująją sistemą. Bet jeigu "Žalgiris" negaus A licencijos, jis Eurolygoje žais su B licencija pagal trejų metų reitingą – būtent tokia sąlyga yra numatyta. O "Lietuvos rytas" žais pagal B licenciją kaip Lietuvos čempionas tuo atveju, jeigu mes gausime A licenciją. Tačiau jeigu "Žalgiris" eis į Eurolygą su B licencija, Vilniaus klubas joje žais su C licencija kaip ULEB taurės laimėtojas. Kaip žinome, naujajai sistemai ir licencijų paskirstymui Eurolygos akcininkai jau pritarė vasarį, tik dar viską turi patvirtinti generalinė asamblėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų