Pereiti į pagrindinį turinį

Mirė vienas pirmųjų Lietuvos žirginio sporto meistrų A. Vilkinis: žirgus vadindavo savo vaikais

2024-08-21 15:06 diena.lt inf.

Respublikinė lenktyninių žirgų lyga ir žirgų sporto bendruomenė gedi anapilin iškeliavusio Algio Vilkinio.

Jis buvo vienas iš pirmųjų Lietuvos žirginio sporto meistrų, vadeliotojas, treneris, veisėjas, mokytojas ir įkvėpėjas bei Respublikinės lenktyninių žirgų lygos vienas iš pirmųjų kūrėjų. Anot mokinės, dabar Švedijoje veterinare žirgų klinikoje dirbančios Žydrūnės, žirgus jis vadino savo vaikais.

A. Vilkinis (1952–2024) – Varėnos kraštietis, gimęs ir augęs miškų apsuptame Kašėtų kaimelyje, šalia srauniosios Ūlos. Anksti gyvenimą susiejęs su žirgais, jis garsino Lietuvą ristūnų žirgų sporto pasiekimais bei sporto istorijoje paliko garbingą pėdsaką – jis, atstovaudamas Varėnos sportininkus, yra daugkartinis Respublikos čempionas, Sartų didžiojo prizo nugalėtojas ir užsienio ristūnų žirgų lenktynių dalyvis bei laimėtojas.

„Algis buvo jautrios sielos ir išskirtiniu sąžiningumu pasižymėjęs žmogus, aplink save būręs ir įkvėpęs tiek jaunąją kartą, tiek ristūnų sporto mėgėjus ir profesionalus. Jis taip pat buvo ir mano pirmasis patarėjas, kuomet pradėjau aktyviai užsiimti ristūnų sporto veikla. Pradžioje tai laikęs hobiu, Algis vėliau pasirinko ristūnus nuolatine savo darbine veikla. Skaičiuoju, bent kelis dešimtmečius kartu auginome, treniravome ir siekėme aukštumų šiame sporte, dalyvaudami tarptautinėse ir Lietuvos ristūnų žirgų lenktynėse. Daugybė valandų, praleistų kartu kelionėse į varžybas, bei pokalbiai apie žirgų priežiūrą, auginimą, charakterius, vadeliojimo taktikas bei varžovų pasiekimus buvo mūsų kasdienybė. Jaučiu gilų liūdesį, netekęs artimo draugo“, – prisiminimais dalijosi S. Kėrys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų