Pereiti į pagrindinį turinį

NBA ir Europa keičiasi vizitais

NBA ir Europa keičiasi vizitais
NBA ir Europa keičiasi vizitais / Redakcijos archyvo nuotr.

Spalio 21-oji taps istorinė "Lietuvos ryto" ekipai. Vilniečiai pirmą kartą klubo istorijoje išbandys jėgas su NBA komanda – Ouklendo mieste susitiks "Golden State Warriors" krepšininkais.

Apie JAV dar negalvoja

"Lietuvos ryto" gynėjas Mindaugas Lukauskis tvirtino būsimosios išvykos anapus Atlanto nesureikšminantis.

"Gal kažkas iš trenerių ir pradėjo rinkti informaciją apie būsimuosius varžovus iš NBA, nežinau. O žaidėjai tarpusavy apie tai kol kas nekalba. Rengiamės artėjančioms rungtynėms LKL ir BBL, ir tiek", – "Vilniaus dienai" sakė M.Lukauskis.

Akistata su NBA krepšininkais jam nebus naujiena. Vasarą, rengiantis Pekino olimpiadai, 29 metų krepšininkas su Lietuvos rinktine Makao salose žaidė ir su JAV rinktine. Tąkart jis surinko 4 taškus. "Nemanau, kad kas nors iš mūsų komandos bijos žaisti su "Warriors". Jeigu bijosi, tai reikia sėdėti namie ir niekur nevažiuoti. Tai tebus vienos rungtynės, tiesiog reikės eiti į aikštę ir kovoti", – kalbėjo M.Lukauskis.

"Lietuvos ryto" komanda į JAV išskris spalio 19 d., o grįžti turėtų po 5 dienų.

Ouklende jau pradėta prekiauti bilietais į rungtynes su vilniečiais. 20 tūkst. vietų "Oracle" arenoje bilietai kainuos nuo 15 iki 1,8 tūkst. dolerių (35–4200 litų). Milžiniškas skirtumas priklauso nuo pageidaujamos vietos: pigiausiai rungtynes galima stebėti arenos palubėje, o ištikimiausi ir turtingiausi klubo sirgaliai renkasi vietas pirmosiose eilėse.
Praėjusiais metais šioje arenoje rungtyniavo ir Kauno "Žalgiris", taip pat dalyvavęs bendrame Eurolygos ir NBA projekte.

Rungtynes su "Lietuvos rytu" amerikiečiai žais po išvykos į Kiniją. Spalio 17 d. "Golden State Wariors" Azijoje žais ikisezonines rungtynes su Milvokio "Bucks" klubu.

CSKA jau išskrido į JAV

Šių metų Eurolygos ir NBA projektas "American Tour'08" startuos jau šią savaitę. Senojo kontinento komandos savo meistriškumą pademonstruos užjūryje.

Rytoj Eurolygos čempionas Maskvos CSKA su Ramūnu Šiškausku viešės Orlande, kur Rusijos komandos pajėgumą patikrins "Magic" krepšininkai. Kitą antradienį maskviečiai Toronte susikaus su "Raptors".

Spalio 18-ąją ir 19-ąją ispanų "Barcelona" varžovu bus NBA vicečempionas Los Andželo "Lakers", o 21-ąją Oklando "Oracle" arenoje Vilniaus "Lietuvos rytą" egzaminuos "Golden State Warriors".

Keli NBA klubai žaisti parodomųjų rungtynių atvyks į Europą. Tarp jų – ir Vašingtono "Wizards", kuriam atstovauja Darius Songaila.

Spalio 14-ąją Berlyne ir 17-ąją Barselonoje "Wizards" varžysis su Naujojo Orleano "Hornets".

Šiandien vakare Paryžiuje europiečiai stebės Majamio "Heat" ir Naujojo Džersio "Nets" dvikovą, o sekmadienį šios ekipos rungtyniaus Londone.

Ž.Ilgauskas atrodė atsigavęs

NBA komandos, kurioms atstovauja lietuviai, jau pradėjo kontrolinių rungtynių seriją.
Klivlando "Cavaliers" ekipa su Žydrūnu Ilgausku namuose 84:104 (28:20, 23:23, 22:35, 11:26) pralaimėjo Toronto "Raptors" klubui.

Per 22 žaidimo minutes vidurio puolėjas iš Lietuvos pelnė 16 taškų, atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo bei 4 sykius pažeidė taisykles. "Cavaliers" lyderis LeBronas Jamesas aikštėje praleido vos 8 minutes ir pelnė 1 tašką.

Nepasisekė ir "Wizards" komandai, kuri svečiuose 82:108 (28:27, 12:28, 18:22, 24:31) turėjo pripažinti Dalaso "Mavericks" pranašumą.

D.Songaila per 14 min. pelnė 2 taškus, atkovojo 2 kamuolius, 3 kartus suklydo ir 6 kartus prasižengė.

Vakar "Wizards" išmėgino jėgas su Memfio "Grizzlies", o rytoj susitiks su Detroito "Pistons". Penktadienį "Cavaliers" žais su Bostono "Celtics", o Denverio "Nuggets", kuriam atstovauja Linas Kleiza, – su Minesotos "Timberwolves".

Reguliarusis NBA sezonas startuos spalio 28-ąją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų