Pereiti į pagrindinį turinį

Pagalbos ranka tiesiama iš Ukrainos

Pagalbos ranka tiesiama iš Ukrainos
Pagalbos ranka tiesiama iš Ukrainos / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Lūkesčiai: gerų žinių apie paramą "Žalgiriui" laukia ir tūkstančiai krepšinio mėgėjų.

Kauno "Žalgiris" gali sulaukti investuotojo, tačiau kol kas padėtis nėra aiški – derybų procesas tebevyksta. Taip teigė Ukrainoje dirbantis buvęs "Žalgirio" viceprezidentas Gediminas Navikauskas.

Tačiau daugiau jis nekomentavo, teigdamas, kad nėra įgaliotas tai daryti. "Manau, visi viską sužinos tik tuomet, kai faktas bus įvykęs. Tačiau šiuo metu aiškumo nėra", – tarstelėjo G.Navikauskas.

Jau pasirodė pranešimų, kad žinoma Ukrainoje verslo grupė "Privat Group", susijusi su "PrivatBank", yra pasirengusi investuoti į "Žalgirį". Kitas artimas "Žalgiriui" ir gerai informuotas asmuo tvirtino, kad derybų baigtis su žinomu Ukrainos verslininku Igoriu Kolomoiskiu, valdančiu minėtą banką, priklauso nuo lietuvių, nes jis pageidautų valdyti "Žalgirį" su partneriu Lietuvoje. Būtent su pastaruoju derybos dar nebaigtos, nors šis žinomas verslo pasaulyje žmogus taip pat linkęs padėti Kauno klubui.

"PrivatBank" yra pagrindinis Ukrainos krepšinio lygos (UBL) steigimo iniciatorius ir rėmėjas. Su šiuo banku susijos verslo grupės remia ne tik keletą krepšinio komandų, vyrų ir moterų lygas, bet ir Kijevo "Dinamo" futbolo klubą.

Motyvai, dėl kurio ukrainiečiai sutiktų investuoti į "Žalgirį", yra keli. Vienas jų – garsus "Žalgirio" vardas ir Eurolygos A licencija, kuri krepšinio pasaulyje jau vadinama didele vertybe. Būtent tokia licencija yra pažadėta ir Kauno klubui. Be to, "Žalgirio" vardas, vertinamas Eurolygoje, galbūt padėtų greičiau atidaryti duris į ULEB Ukrainos krepšinio lygai.

Ukrainiečiai su partneriais Lietuvoje norėtų įsigyti "Žalgirio" akcijų paketą, kuris dabar priklauso Arvydui Saboniui ir jo aplinkai. Dar 14 proc. akcijų valdo "Snoro" bankas, 5 proc. – "Azovlitas", 1 proc. – Kauno savivaldybė.


Andrius Kupčinskas, Kauno miesto meras

Su "Žalgirio" direktoriumu Pauliumi Motiejūnu esame kalbėję, kad jei derintis su investuotoju prireiks savivaldybės pagalbos, mes padėsime. Kol kas į mus niekas nesikreipė, o apie galimą investuotoją iš Ukrainos žinau tik iš spaudos. Tačiau net ir neoficialios žinios džiugina, nes situacija visame sporte nėra lengva. Mielai priimsime ir padėsime privilioti bet kokį investuotoją. Tegul tik kas nors ateina.


Mindaugas Plūkas, "Žalgirio" akcininkas

Situacija krepšinyje labai įtempta. Matome kas darosi Latvijoje, Rusijoje. Labai didelės įtakos turės kitais metais padidėsiantys mokesčiai. Krize kvepia, todėl būtų labai gerai, jei į "Žalgirį" investuoti sutiktų normaliai dirbanti įmonė. Nėra labai svarbu, kokioje šalyje ji registruota. Kaip tik galime džiaugtis, kad klubas sugebėjo išsiveržti iš Lietuvos rinkos ir tapo įdomus ne tik lietuviams.


Kęstutis Pilipauskas, Lietuvos krepšinio federacijos viceprezidentas

Skaičiau spaudoje, kad "Žalgirį" gali remti kontraversiškai vertinamas rėmėjas, bet ta informacija buvo paremta tik nuomone. Be to, Lietuvos krepšinio federacija visiškai nesikiša į klubų ir jų rėmėjų santykius. Šiais laikais federacija sveikina bet kokį mūsų klubų finansinį garantą ir džiaugiasi, kad jie gali rasti rėmėjus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų