Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmieji žingsniai link 2028-ųjų: paaiškėjo Lietuvos 470 olimpinės pamainos komanda

2024-10-04 19:23 diena.lt inf.

Elektrėnuose rugsėjo 28–29 d. įvyko 470 olimpinės jachtų klasės Lietuvos Respublikos čempionatas. Po čempionato paaiškėjo Lietuvos 470 olimpinės pamainos komanda. Tai – pirmieji žingsniai link 2028 m. Los Andželo olimpinių žaidynių.

Šeštadienį sportininkus iš Klaipėdos, Nidos, Kauno, Vilniaus, Trakų ir Elektrėnų pasitiko gūsingas vėjas. Lenktynių organizatoriai, atlikę vėjo matavimus ir užfiksavus iki 17 m/sek. siekiančius vėjo gūsius, nusprendė tą dieną startų nevykdyti. Vėjas taip įsisiautėjo, kad krante, atliekant burių testavimą, lūžo jachtos stiebas. Laimė, niekas nenukentėjo.

Sekmadienį čempionatas vyko sklandžiai. Net tris lenktynes iš ketverių laimėjo Antano Gerasimavičiaus ir Roko Petraškos įgula, atstovaujanti „Tojana Sail Racing Team“. Pagirtinai su patyrusiais buriuotojais konkuravo ir jungtinė Neringos-Elektrėnų Eglės Chlebinskaitės ir Viliaus Račiūno komanda, sugebėjusi ketvirtosiose lenktynėse aplenkti vaikinų duetą.

Dėl prizinių vietų virė atkakli kova. Antrosiose lenktynėse klaidingai startavusi Eglės ir Viliaus komanda buvo diskvalifikuota, o tuo pasinaudojo Vilniaus-Trakų duetas Jonas Šeputis ir Vilius Cancingeris. Po geros taktinės kovos jie įsitvirtino antroje vietoje. Viskas buvo nuspręsta finaliniu etapu – sėkmė buvo Neringos-Elektrėnų komandos pusėje.

Lietuvos Respublikos 470 olimpinės jachtų klasės čempionate varžėsi penkios komandos. Pirmą vietą užėmė A. Gerasimavičiaus ir R. Petraškos „Tojana Sail Racing Team“ (Klaipėda, Kaunas) komanda (treneris Darius Gerasimavičius). Antra vieta atiteko E. Chlebinskaitės ir V. Račiūno „NSM-ESSC-Poseidonas“ (Neringa, Elektrėnai, treneriai – Antanas Juodsnukis, D. Gerasimavičius) komandai. Trečiojoje – J. Šeputis ir V. Cancingeris, „Vilniaus VBM“ (Vilnius, Trakai, treneris Saulius Veselauskas).

Lietuvos 470 olimpinių jachtų klasės prezidentas A. Juodsnukis nugalėtojams įteikė Lietuvos buriuotojų sąjungos apdovanojimus. „Tai – tvirti pirmieji šios jaunos ir ambicingos įgulos – E. Chlebinskaitės ir V. Račiūno – žingsniai olimpinės svajonės link. Gruodį numatyta meistriškumo klinika Graikijoje, kur su geriausiais šios klasės pasaulio treneriais dalyvaus ir Lietuvos atstovai. Laukia ilgas ketverių metų ciklas. Linkime sportininkams sėkmės“, – kalbėjo A. Juodsnukis.

Jis taip pat paminėjo, kad šiemet sportininkų dar laukia kelios regatos – „Poseidono“ sezono uždarymo regata ir Lietuvos Respublikos 470 jachtų klasės taurė.

Elektrėnų buriuotojų klubo „Poseidonas“ vadovas Vaidas Bernotas džiaugėsi, kad olimpinių jachtų varžybos puošia klubo organizuojamus renginius, o buriuotojų klubo atstovas vicečempionas V. Račiūnas dalyvaus olimpinėse žaidynėse.

Visi rezultatai: https://lt.regattas.eu/regatta/470-lc

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų