Quantcast

Prienų rajone vyks Lietuvos konkūrų čempionatas: varžysis 160 raitelių iš keturių Europos šalių

Ketvirtadienį Prienų rajone prasideda vienas svarbiausių žirgų sporto renginių – kasmetinis Lietuvos konkūrų čempionatas, kuriame varžysis 160 profesionalių ir mėgėjų raitelių iš mūsų šalies bei užsienio.

Varžybos vyks „Harmony Park“ bazėje Vazgaikiemyje, Prienų rajone, kasdien birželio 27–30 d. nuo 8 iki 20 val., teigiama pranešime žiniasklaidai.

Žiūrovai kviečiami stebėti aukščiausio lygio sportininkų ir žirgų pasirodymus nemokamai. Mažiausiems čempionato žiūrovams bus pasiūlytos įvairios žaidimų erdvės, galimybė pajodinėti poniu. Jų taip pat lauks „Hobby horse“ varžybos bei kitos „Harmony park“ esančios pramogos.

Atvirame Lietuvos konkūrų čempionate iš viso varžysis 160 raitelių iš keturių šalių ir 220 žirgų. Be Lietuvos sportininkų, šalies konkūrų čempionate dalyvaus raiteliai iš Latvijos, Vokietijos ir Norvegijos. Čempionato metu paaiškės keturiolikos grupių 2024 m. konkūrų čempionai įvairiose grupėse – nuo vaikų iki suaugusiųjų.

Čempionate vyks poni klasės žirgų, jaunų žirgų, vaikų, jaunių, jaunimo, mėgėjų ir suaugusiųjų konkūrai. Čempionato kulminacija – pagrindinės Lietuvos žirginio sporto federacijos (LŽSF) rėmėjos, tarptautinės investicinės „VMG grupės“ taurės varžybos, kurių prizinis fondas siekia 8,5 tūkst. eurų. Bendras visų varžybų prizinis fondas sudaro 29 tūkst. eurų.

Lietuvos čempionas suaugusiųjų grupėje ir „VMG grupės“ taurės nugalėtojas paaiškės birželio 30 d., 16 val.

„Čempionatui keliame aukštą kokybės kartelę – siekiame, kad dalyviams būtų užtikrinta aukščiausio lygio varžybų patirtis, prisidedanti prie jų kompetencijų žirginiame sporte ugdymo. Ne ką mažiau svarbus yra šios sporto šakos populiarinimas, todėl didelį dėmesį skirsime papildomoms veikloms ir užsiėmimams, kurie bus pritaikyti įvairaus amžiaus žiūrovams“, – pranešime žiniasklaidai sako LŽSF generalinė sekretorė Gintarė Šakytė.

LŽSF yra Tarptautinės žirginio sporto federacijos narys, pripažintas kaip vienintelis žirgų sporto valdžios organas Lietuvoje. LŽSF turi teisę kurti ir taikyti šalies žirgų sporto čempionatų, pirmenybių, taurių varžybų ir kitų žirgų sporto varžybų taisykles. Taip pat federacija nustato žirgų sporto renginių organizavimo ir vykdymo taisykles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik m?

tik m? portretas
kas ta organizuoja ir kam sis /cirkas/ su kasdieniniais pranesimais zmoniu zutis ir /privaloma /prievole lietuviams o hazarams nepavyko paruost /pazadeta/ zeme zydams tai sie seniai pabaltyji telkesi sinagogu pristate siandien ko dar nebuvo estu talino priemiesty statoma sinagoga ir visur vatikanas kurio deka pilsudsky okupavo musu sostyne o vokieciai klaipeda matomai visa si saika pati prasosi Dievo bausmes -;;-;;-;;-
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių