Pereiti į pagrindinį turinį

R. Drazdauskaitė bėgimo sezoną sieks užbaigti pergale ir nauju rekordu

2014-10-11 05:58
Rasa Drazdauskaitė.
Rasa Drazdauskaitė. / P.Vyčo nuotr.

Šeštadienį nuaidėjus "Gintarinės jūrmylės 2014" varžybų startą skelbiančiai patrankai, olimpietė bei daugkartinė Lietuvos čempionė Rasa Drazdauskaitė sieks pagerinti 3 jūrmylių trasos rekordą. Jai konkurenciją sudaryti tikisi ir kitos "Kauno maratono klubo" narės - Loreta Kančytė, Milda Vilčinskaitė, Vytautė Pabiržytė.

3 jūrmylių trasos rekordas (18 min. 56,0 sek.) prieš penkis metus buvo pasiektas pačios R.Drazdauskaitės. Sportininkė tiki, kad pergalė ir rekordo pagerinimas šeštadienį vyksiančiose varžybose butų puikus sėkmingų varžybų sezono užbaigimas.

"Tai paskutinės šio bėgimo sezono varžybos, kuriuose sieksiu aukštų rezultatų. Sezonas buvo įtemptas, bet sėkmingas, sėkmingai jį norisi ir užbaigti. Tiesa, tai nebus lengva, į šias varžybas susirenka pajėgiausios Lietuvos bėgikės: Živilė ir Eglė Balčiūnaitės, Vaida Žūsinaitė. taip pat atvyksta stiprių varžovių iš užsienio. Bet kovosiu dėl aukščiausios vietos ir sieksiu pagerinti trasos rekordą", - apie artėjančias varžybas pasakojo sportininkė.

"Kauno maratono klubo" sportininkai dalyvaus ir 6 jūrmylių trasoje. Čia dėl čempiono vardo kovos Vilniaus maratono nugalėtojas Remigijus Kančys. Šioje trasoje startuoti planuoja ir Jonas Beleška bei Tomas Bizimavičius. Iš viso "Gintarinės jūrmylės 2014" varžybose dalyvauti planuoja apie 20 "Kauno maratono klubo" sportininkų.

Šios varžybos svarbios ne tik sportininkams dėl asmeninių pasiekimų, bet ir "Kauno maratono klubui", kuris šiuo metu yra 4 LBMA taurės lentelės vietoje. "Gintarinės jūrmylės 2014" varžybos yra 9 iš 10 įskaitinių turų. "Kauno maratono klubas" tikisi, kad jie po šių varžybų, įskaitinėje turnyro lentelėje, pakils į trečią vietą.

"Kauno maratono klubas" yra privatus lengvosios atletikos klubas, vienijantis tiek profesionalus, tiek mėgėjus. Klubo gretose yra dvi olimpietės - puikius rezultatus šį sezoną demonstruojanti Rasa Drazdauskaitė bei trenere dirbanti Inga Juodeškienė, o taip pat būrys perspektyvių Lietuvos sportininkų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų