Pereiti į pagrindinį turinį

Rinktinės sudėtį sudrebins permainos

2009-01-07 09:00
Rinktinės sudėtį sudrebins permainos
Rinktinės sudėtį sudrebins permainos / Redakcijos archyvo nuotr. Sprendimas: D.Songaila, kaip ir Ž.Ilgauskas neketina žaisti Europos čempionate.

Nors iki Europos čempionato Lenkijoje liko aštuoni mėnesiai, Lietuvos krepšinio rinktinės treneriai jau sulaukė kelių nemalonių naujienų iš kitos Atlanto pusės.

NBA žaidėjai nežais

Ir Žydrūnas Ilgauskas, ir Darius Songaila šiomis dienomis vienas paskui kitą Lietuvos žiniasklaidai patvirtino, kad 2009 m. Europos čempionato jų planuose nėra. Tiesa, NBA rungtyniaujantys lietuviai apie ateinančio rugsėjo perspektyvas kalbėjo kiek skirtingu tonu.

"Jau anksčiau sakiau, kad nebeketinu atstovauti rinktinei. Gaila, kad nepavyko žaisti Pekino olimpiadoje, bet mano planuose Europos čempionato nėra. Kita vasara suplanuota. Pas mus atvyks mano šeima, jau nupirkti bilietai", – griežtai pareiškė Vašingtono "Wizards" atstovaujantis D.Songaila.

Kartu puolėjas paneigė prieš kelias dienas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovų paskelbtą informaciją, kad lieka galimybių jo sulaukti rinktinėje.

Ž.Ilgauskas buvo kiek atsargesnis, bet optimizmo jo balse taip pat buvo nedaug. Klivlando "Cavaliers" vidurio puolėjas Lietuvos televizijos laidoje "Trys milijonai" tikino, kad kelią į Pekino žaidynes užkirtusi nugaros trauma "stebuklingai neišgijo".

"Iškiltų tos pačios problemos dėl draudimo. Būtų sunku tai įgyvendinti, – pernykštę draudimo epopėją priminė Ž.Ilgauskas. – Be to, ateina nauja karta, mano amžiaus ir dar jaunesni krepšininkai išeina. Atvirai sakant, tai (žaidimą rinktinėje – red. past.) būtų sunku įgyvendinti."

Treneris prašo neskubėti

Lietuvos rinktinės strategas Ramūnas Butautas pripažino girdėjęs Ž.Ilgausko ir D.Songailos pareiškimus, tačiau ragino dar neužbėgti įvykiams už akių.

"Aš gerbiu kiekvieno žmogaus apsisprendimą. Jie geriausiai žino savo galimybes ir planus, jaučia savo kūną, ir patys priima sprendimą. Kol kas asmeniškai nekalbėjau su Žydrūnu ir Dariumi, bet būtinai pasikalbėsiu. Sezonas dar tik įpusėjo, todėl gali visko atsitikti", – dienraščiui sakė R.Butautas.

Rinktinės treneris pažymėjo, kad pokalbiais apie rinktinę kol kas nekamuoja nė vieno krepšininko. "Dabar jie užsiėmę tiesioginėmis savo pareigomis, tad kalbėti apie tai, kas bus po pusės metų, nematau prasmės", – prieš Kalėdas Maskvoje vykusiame Vieningosios lygos "Promo" taurės turnyre sakė nacionalinės komandos strategas.

Tuomet R.Butautui pavyko trumpai šnektelėti su Ramūnu Šiškausku, Robertu Javtoku ir Darjušu Lavrinovičiumi. Šių eilučių autoriui teko būti vieno tokio pokalbio liudininku. Būsimojo rudens temos R.Butautas pabrėžtinai nelietė. Paklausinėjo apie sveikatą, sezoną, šeimas, krizę krepšinyje, apsikabino ir palinkėjo gerų 2009 m.

Korekcijų bus daugiau?

R.Šiškauskas – kol kas vienintelis Pekino olimpiados dalyvis, paskelbęs apie karjeros rinktinėje pabaigą. LKF vadovai vis dar tikisi prikalbinti Maskvos CSKA lyderį, tačiau puolėjas tikino, kad sprendimas galutinis: "Įkalbinėjimai nepadės. Buvau tvirtai apsisprendęs dar po Europos čempionato Ispanijoje (2007 m. – red. past.)."

Tačiau kitą rudenį Lenkijoje olimpiečių gali būti ir mažiau. Po Pekino nei "taip", nei "ne" rinktinei nepasakė dvasinis lyderis Šarūnas Jasikevičius. Šaras savo žodį žada tarti tik pasibaigus sezonui.

Kitą vasarą naują sutartį su NBA klubu derins Linas Kleiza. Kad tai gali gerokai užtrukti, jau parodė 2005 m. D.Songailos pavyzdys. Tuomet puolėjui taip ir nepavyko atvažiuoti į rinktinę.

Rinktinės treneriai tikisi, kad žaidėjams teigiamai apsispręsti padės palankesnis pasirengimo grafikas, nes šiemet rinktinė į pirmąją stovyklą renkasi sąlyginai vėlai. Geriausiems žaidėjams tai reikštų kelias papildomas poilsio savaites.

"Pasirengimo kontūrus turime, o apie konkrečią sudėtį kalbėti dabar gerokai per anksti. Kai baigsis nacionaliniai čempionatai, tada ir matysime aiškesnį vaizdą", – reziumavo R.Butautas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų