Pereiti į pagrindinį turinį

R.Šiškauskas: "Su CSKA sunku nelaimėti"

Čempionas: R.Šiškauskas su CSKA iškovojo antrąjį Rusijos superlygos aukso medalį.
Čempionas: R.Šiškauskas su CSKA iškovojo antrąjį Rusijos superlygos aukso medalį. / AFP nuotr.

Lietuvos krepšininkas Ramūnas Šiškauskas, tapęs Rusijos čempionu, pareiškė: "Su tokia komanda, kaip Maskvos CSKA, sunku nelaimėti."

Naudingiausiuoju Rusijos vyrų krepšinio superlygos žaidėju pripažintas ir specialiu Aleksandro Gomelskio prizu apdovanotas lietuvis po finalo serijos, kurioje CSKA 3:1 (80:74, 76:64, 66:67 ir 78:45) įveikė Maskvos srities "Chimki" ekipą, sakė, kad tikėjosi "sauso" rezultato.

– Ar finalas susiklostė taip, kaip planavote? – pasiteiravo Rusijos sporto žurnalistai R.Šiškausko.

– "Chimki" – įdomi komanda. Varžovai labai norėjo mus įveikti, tačiau šio mačo favoritai buvome mes. Norėjome užbaigti sezoną trečiosiomis rungtynėmis, tačiau bet kuris finalas – neprognozuojamas. Šiandien gali laimėti 20 taškų skirtumu, o rytoj – tiek pat pralaimėti. Todėl nespėliojau, kaip vyks ir baigsis ši dvikova.

– Kada patikėjote, kad varžovams nepavyks jūsų palaužti?

– Sunku išskirti, kuris serijos iki trijų pergalių susitikimas svarbiausias. Pirmasis mačas visada svarbus psichologiškai: jei laimėjai – vėliau labiau pasitikėsi savimi. Antrosios rungtynės – vėlgi sunkios, nes priešininkas, stengdamasis atsirevanšuoti, grumiasi iš paskutiniųjų. Trečioji akistata – egzaminas ištvermei ir nervams: viršūnė ranka pasiekiama, bet labai paprasta perdegti. Mūsų savigarbą užgavo nepelnytas pralaimėjimas. Supykome, todėl ketvirtąsias rungtynes sužaidėme taip, kad neliktų vietos diskusijoms – kas šį sezoną Rusijoje stipriausias.

– Kuo jus nustebino "Chimki" ekipa, atskiri žaidėjai?

– Dažniausiai blykstelėdavo Carlosas Delfino. Apskritai didelių staigmenų nepastebėjau. Pirmosios dvejos rungtynės buvo sudėtingos ir nervingos. Atkreipiau dėmesį, kad "Chimki" žaidėjai, degdami troškimu iškovoti pergalę ir pirmaudami keliais taškais, neatsispirdavo emocijoms, o mes tais sunkiais epizodais nesikarščiuodavome ir pamažu susigrąžindavome iniciatyvą. Manau, varžovai neprilygo mums fiziniu parengtumu ir susižaidimu.

– Trečiųjų rungtynių pradžioje buvo diskvalifikuotas varžovų strategas Sergio Scariolo. Ar tai turėjo įtakos CSKA žaidimui?

– Trenerio pašalinimas galbūt labiau paveikė "Chimki" komandą. Šis įvykis man tebėra keistokas. Iki šiol neteko matyti, kad vos prasidėjus varžyboms treneris taip prarastų savitvardą, kad jį reiktų pašalinti iš aikštės. Neprisimenu nė vieno panašaus atvejo per savo karjerą.

– Kodėl, jūsų nuomone, ši dvikova sukėlė daug aistrų abiejų klubų stovyklose?

– Nenoriu gilintis į tai, ko jau neįmanoma pakeisti. Mane nustebino kai kurie sprendimai paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Iš pradžių teisėjai parodė, kad turiu mesti tris baudas, bet po akimirkos persigalvojo – dvi. Aš nemačiau, bet komandos draugai sakė, kad varžovai buvo užsidirbę ir techninę pražangą, tačiau ją arbitrai atšaukė. Kaip tai paaiškinti? Nejaugi galima atšaukti techninę pražangą?

– Ar tikėjotės A.Gomelskio prizo?

– Džiaugiausi, kad mane aukštai įvertino ir superlygos treneriai, ir krepšinio sirgaliai, nors tuo metu mūsų komanda dar nieko nebuvo laimėjusi, tik reguliarųjį šalies čempionatą. Be to, aš nepataikiau paskutinio metimo Eurolygos finale.

– Su CSKA pratęsėte sutartį dar dvejiems metams. Patiko gyventi Maskvoje?

– Man čia viskas patinka – miestas ir žmonės, komanda ir klubo požiūris į žaidėjus. Todėl negalvojau apie kitus kelius. Ateinantis sezonas bus sudėtingas. Niekas nežino, kas laukia krepšinio Rusijoje, apskritai Europoje, bet aš – optimistas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų