Pereiti į pagrindinį turinį

Stipriausią varžovę pasaulyje gavę rankininkės rankų nenuleidžia

2015-04-10 17:30
Antanas Skarbalius
Antanas Skarbalius / Tomo Raginos nuotr.

Švedijoje ištraukus 2016 metų Europos moterų rankinio čempionato atrankos varžybų burtus paaiškėjo, jog Lietuvos rinktinei teks atlaikyti pajėgių varžovų spaudimą.

Iš 28 galimų priešininkių vienoje grupėje su lietuvėmis atsidūrė titulą ginsianti Norvegijos komanda. Be 2014 metų Europos čempionių mūsų šalies ekipos laukia akistatos su baltarusėmis ir rumunėmis.  Kova grupėje vyks pagal įprastinį scenarijų – ekipos tarpusavyje sužais po du mačus – po sykį namuose bei išvykoje.

Pirmas kvalifikacijos etapas vyks 2015 metų spalio 7-11 dienomis, antrasis 2016 metų kovo 9-13 dienomis, trečiasis - birželio 1-5 dienomis.

Į  finalinį Europos čempionato etapą Švedijoje pateks po dvi geriausias grupių komandas. Ten rungtyniaus ir geriausia iš visų grupių trečią vietą užėmusi ekipa.

2014 metų Europos vicečempionės ispanės grupės varžybose susitiks su bronzos medalių laimėtojomis švedėmis, taip pat su olandėmis ir austrėmis.

2016 metų Europos moterų rankinio čempionatas vyks gruodžio 4-18 dienomis Švedijoje.

Pernai rudenį Čekijoje vykusiame 2015 m. pasaulio čempionato atrankos turnyre lietuvės įveikė Azerbaidžaną, bet nusileido šeimininkėms ir į kitą etapą nepateko.

- Treneri, ar likote patenkintas burtais? – kaunodiena.lt paklausė rinktinės stratego kauniečio Antano Skarbaliaus.

- Burtų traukimo ceremoniją iš Švedijos stebėjau tiesiogiai. Įdomu, jog mus ištraukė pirmuosius. Ką galiu pasakyti apie Norvegijos rinktinę? Ji – pati stipriausia ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Jos - ir olimpinės čempionės. Pažiūrėsime, kokios mūsų galimybės lygiuojantis į aukščiausio kalibro varžovę.

Kita priešininkė – Rumunija taip pat priklauso elitui. Su Baltarusija esame žaidę ir jas įveikę. Prieš trejetą metų  jas buvome sutriuškinę kone 20 įvarčių. Dabar, manyčiau, situacija pasikeitė. Bet iki turnyro starto niekas neprarasta. Juolab, kad į kitą etapą žengs ir geriausia iš 7 grupių trečioji komanda. Tad visko gali būti. Gal kažkas pasakys, kad Skarbalius ir vėl giriasi, bet mes iš tiesu nepasiduodame.

- Kaip planuojate rengtis atsakingam startui?

- Penktadienį išsiuntinėjau rinktinės kandidatėms pranešimus, jog birželio 8 – 10 d. mes rinksimės Kaune. Bus surinktos visos rinktinės nuo suaugusiųjų iki jaunimo ir jaunių. Aptarsime strategiją, kad visų amžių ekipos žaistų pagal tą pačią strategiją, modelį.

Burtų rezultatai:

I grupė - Norvegija, Rumunija, Baltarusija, LIETUVA

II grupė - Serbija, Čekija, Ukraina, Italija;

III grupė - Ispanija, Olandija, Austrija, atrankos A grupės laimėtoja;

IV grupė - Juodkalnija, Kroatija, Makedonija, Slovėnija;

V grupė - Vengrija, Lenkija, Slovakija, atrankos B grupės laimėtoja;

VI grupė - Danija, Rusija, Turkija, Portugalija;

VII grupė - Prancūzija, Vokietija, Islandija, Šveicarija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų