Pereiti į pagrindinį turinį

Sunkios "Atlanto" pergalės

2009-06-02 23:59

Mėgėjų – Lietuvos 2-osios lygos Vakarų zonos – futbolo čempionate žaidžiantis Klaipėdos "Atlantas" tik susitikimui baigiantis įmušęs įvartį įveikė Plungės "Babrungą".

Iki 88-osios min. Plungės komandos sirgaliai trynė rankas: "Gal pavyks su garsiąja komanda sužaisti lygiosiomis". Tačiau likus žaisti 2 min., "Atlanto" komandos žaidžiantysis treneris Rimantas Žvingilas rado spragą lygos vidutiniokų gynyboje – 1:0.

Tai buvo penktoji uostamiesčio ekipos pergalė pirmenybėse. Per pirmuosius du turus klaipėdiečiai vienodu rezultatu 4:1 įveikė Kretingos "Miniją" ir Telšių "Mastį", po 5:0 Gargždų "Bangelę" ir 6:0 Salantų "Salantą".

Šeštajame ture nepasisekė su "Atlantu" kartu žingsniavusiems ir prieš tai visas rungtynes laimėjusiems Kuršėnų "Ventos" futbolininkams. Kuršėniškiai suklupo Telšiuose, 0:1 pralaimėję "Masčiui".

Uostamiesčio vienuolikė po 5 varžybų turi 15 taškų, "Venta" – 12. Lyderiams į nugarą alsuoja keturios komandos, turinčios po 9 taškus: "Šilutė-2", "Mastis", Šiaulių "Juventa-99" ir Kretingos "Minija".

Dėl tarptautinio turnyro Estijoje "Atlanto" ekipa paprašė nukelti artimiausią dvikovą su Plikių "Sakuona". Penktadienį turėjusios vykti varžybos atidėtos vėlesniam laikui.

Nelengva klaipėdiečių pergalė Plungėje, ko gero, neatsitiktinė. Prieš tai "Atlantas" šventė sunkią pergalę Lietuvos futbolo taurės pirmajame etape. Sekmadienio futbolo lygoje žaidžiančią Vilniaus "Troją" ilgamečiai A lygos dalyviai įveikė tik 3:0. Trečiąjį įvartį klaipėdiečiai įmušė, kai teisėjas žvilgčiojo į laikrodį – laikas baigti rungtynes.

Tiesa, panikos aikštėje nebuvo, nes po 16 min. Mindaugo Šablinsko ir 45 min. Karolio Atučio įvarčių "Atlantas" laimėjo pirmąjį kėlinį, tačiau po pertraukos "Trojos" vartai buvo tvirtai užremti.

Rungtynės sostinėje įsiminė ne rezultatu – po devynerių metų pertraukos į futbolą grįžo "Atlanto" komandos prezidentas ir direktorius Vacys Lekevičius.

Visas varžybas vartus gynęs 46-erių senjoras porą kartų buvo patekęs į sunkią situaciją, tačiau vienu atveju pavojų likvidavo gynėjai, kitu – vilnietis pataikė į skersinį.

Su "Atlantu" į antrąjį etapą dar pateko Kauno FBK "Kaunas ir "Visas labas", Kretingos "Minija", Klaipėdos "Akademija", Plikių "Sakuona", Joniškio "Žygis", Šiaulių "Kairiai-Knituva" ir "Kupsc", Vilniaus "Rytas", "Prelegentai", "Orša", LiSC, "Fazė" ir "Stikers", Alytaus "Vidzgiris", Marijampolės "Švyturys" ir Kuršėnų "Venta".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų