Pereiti į pagrindinį turinį

Šveicarijos ledo ritulininkės iškovojo žiemos olimpinių žaidynių bronzos medalius

2014-02-20 16:11 diena.lt inf.
AFP nuotr.

Sočio (Rusija) žiemos olimpinių žaidynių moterų ledo ritulio turnyro bronzos medalius pirmą kartą iškovojo Šveicarijos rinktinė.

Ketvirtadienį mažajame finale Šveicarijos ledo ritulininkės po sėkmingo trečiojo kėlinio 4:3 (0:1, 0:1, 4:1) įveikė Švedijos komandą, kuri olimpinių žaidynių dvikovą dėl bronzos pralaimi jau antrojoje olimpiadoje iš eilės.

Sėkmingai pradėjusios susitikimą švedės po tikslių Michelles Lowenhielm (14:00) ir Ericos Uden Johansson (38:58) smūgių pirmavo 2:0, tačiau trečiajame kėlinyje jau dominavo šveicarės - Sara Benz (41:18) sušvelnino skirtumą, Phoebe Stanz (46:16) išlygino rezultatą, Jessica Lutz (53:43) išvedė šveicares į priekį, o jauniausioji olimpinio turnyro žaidėja penkiolikmetė Alina Muller (58:53) pasiuntė ritulį į tuščius varžovių vartus ir įtvirtino savo ekipos pergalę.

Tiesa, likus 44 sekundėm iki trečiojo kėlinio pabaigos, Pernillai Winberg (59:16) dar pavyko sušvelninti rezultatą, bet pergalės iš savo rankų šveicarės jau nebeišleido ir pakartojo savo 2012 metų pasiekimą, kai iškovojo bronzą planetos pirmenybėse.

Sočio žiemos olimpinių žaidynių moterų ledo ritulio turnyro finale vėl žais Kanados ir JAV rinktinės.

Prieš ketverius metus Vankuveryje kanadietės nugalėjo amerikietes 2:0, tačiau praėjusiais metais Otavoje pasibaigusio pasaulio čempionato finale jau JAV ledo ritulininkės įveikė Kanados ekipą 3:2.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų