Pereiti į pagrindinį turinį

Tarptautinė tinklinio federacija investuoja į Lietuvos trenerių mokymus

2015-10-28 16:59 diena.lt inf.
LTOK nuotr.

Antradienį iškilminga atidarymo ceremonija Vilniuje startavo pirmą kartą Lietuvoje rengiami Tarptautinės tinklinio federacijos (FIVB) bei Olimpinio solidarumo programos finansuojami dvylikos dienų tinklinio trenerių kursai.

Tinklinio trenerių kursai vyksta spalio 27 - lapkričio 7 dienomis Vilniuje, juos veda patyręs lektorius Johnas Kesselis, 2013 m. įtrauktas į JAV tinklinio trenerių šlovės muziejų. Teoriją ir praktiką apimantys mokymai kasdien truks 8 valandas, jų pabaigoje visi dalyviai laikys egzaminą ir gaus atestatus, patvirtinančius I kategorijos trenerio kvalifikaciją.

Vienas trenerių kursų iniciatorių, Lietuvos tinklinio federacijos viceprezidentas Darius Čerka pasakojo: "FIVB I kategorijos tinklinio trenerių kursai Lietuvoje rengiami pirmą kartą. Mūsų federacija atrinko 35 perspektyviausius trenerius, kuriems bus sudarytos visos sąlygos dvylika dienų gyventi Vilniuje ir semtis teorinių bei praktinių žinių. Aplinkinių šalių atstovai taip pat rodė didelį susidomėjimą dalyvauti šiuose kursuose, tačiau LTF prioritetą teikė mūsų treneriams, dėl to vietų užsieniečiams nebeliko.

Svarbu pažymėti, kad Tarptautinė tinklinio federacija siekia panaudoti naujausias technologijas, Lietuvoje organizuojamų kursų naujovė - dalį užduočių dalyviai savarankiškai atliks elektroninėje erdvėje. Be to, FIVB atsiunčia specialų personalą, kuris yra įpareigotas filmuoti visą mokymų eigą. Tikiuosi, kad kursai mūsų šalyje vyks sklandžiai ir mums pavyks dar kartą parodyti tarptautinei tinklinio bendruomenei, kad Lietuvoje tinklinis sparčiai žengia į priekį," - pridūrė D. Čerka.

Renginio atidarymo metu tinklinio bendruomenę sveikino LTOK viceprezidentas Romualdas Bakutis: "Lietuvos tinklinio federacija pastaruoju metu yra labai matoma ir džiugina savo rezultatais. Nenuostabu, kad jos pastangos ruošiant paraišką šio projekto finansavimui buvo sėkmingos ir tinklinio treneriai turės unikalią galimybę pasisemti žinių tokios apimties mokymuose. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas deda visas pastangas, kad būtų atsigręžta į mūsų vietinius trenerius, kad jie turėtų kuo daugiau galimybių tobulėti ir būtų deramai pripažinti ir vertinami".

Olimpinis solidarumas yra Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) programa, skirta sportininkų meistriškumo, trenerių, sporto administratorių kvalifikacijos kėlimui bei olimpinių idealų sklaidai. Programa įgyvendinama kartu su nacionaliniais olimpiniais komitetais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų