Pereiti į pagrindinį turinį

Teniso entuziastams „Kauno dienos“ turnyre svarbus bus ir rezultatas

2012-03-15 23:59
Teniso entuziastams „Kauno dienos“ turnyre svarbus bus ir rezultatas
Teniso entuziastams „Kauno dienos“ turnyre svarbus bus ir rezultatas / Asmeninio archyvo nuotr.

Iki „Kauno dienos“ teniso turnyro lieka vos kelios dienos. Daugiau nei šimtas entuziastų ruošiasi savaitgalį didžiausiame miesto uždarame teniso aikštyne „ecoTENNIS“ kunkuliuosiančioms aistroms.

Į teniso aikštę – paskui dukterį

Kavinių tinklą „Vero Cafe“ valdančios kompanijos „Ex promto“ vadovė Laima Vėželienė su tenisu susipažino prieš šešerius metus.

„Tenisas – mėgstamiausias mano hobis. Bent du tris kartus per savaitę stengiuosi jį pažaisti, – sakė verslininkė. – Dėl darbų gausos bei vaikų teko padaryti pertraukėlę, tačiau po jos mielai vėl sugrįžau į aikštę.“

Pasak L.Vėželienės, pažintis su geltonu kamuoliuku buvo atsitiktinė. Iš pradžių į teniso treniruotes ji nuvedė savo dukrą, netrukus šia sporto šaka susižavėjo ir pati.

Savaitgalį vyksiančiame „Kauno dienos“ turnyre L.Vėželienė dalyvaus moterų vienetų varžybose. „Būčiau sutikusi dalyvauti ir dvejetų grupėje, tačiau dėl dalyvių gausos laiku užsiregistruoti nespėjau. Kita vertus, su savo porininke dar norėtume šiek tiek daugiau pasitreniruoti ir geriau pažinti viena kitą. Dalyvauti vienetų varžybose taip pat bus labai įdomu. Neabejoju, kad patirsime daug malonių akimirkų“, – geros nuotaikos nestokojo „Vero Cafe“ direktorė.

Teniso entuziastė teigia, kad svarbiausia šiame turnyre – geros emocijos. „Konkrečių tikslų tikrai nekeliu. Svarbiausia – gerai praleisti laiką“, – sakė teniso mėgėja, pastaruoju metu individualų meistriškumą kelianti pas trenerę Rimą Bakienę.

Pas šią specialistę jau daugiau nei septynerius metus treniruojasi ir L.Vėželienės dukra. „Dukrytei svarbu ne tik dalyvauti, bet ir laimėti. Jos požiūris į šią sporto šaką gerokai profesionalesnis nei mamos“, – šyptelėjo verslininkė.

„Vero Cafe“ – viena pagrindinių būsimo „Kauno dienos“ turnyro rėmėjų. Prizus varžybų dalyviams taip pat įsteigė Birštono „Karališkoji rezidencija“, „Vyno konjako parduotuvė“, reklamos agentūra „Juoda raidė“ ir dar beveik dvi dešimtys rėmėjų.

Žavi subtilybės

Aštuonerius metus raketę rankose laikantis individualios įmonės savininkas Diemantas Gudaitis sako, kad tenisas jo gyvenime užima net svarbesnę vietą, nei norėtųsi. Atsispirti šiai aistrai vyrui yra ypač sunku.

„Treniruojuosi bent po penkis kartus per savaitę, o būna dienų, kai net kelis kartus per dieną tenka apsilankyti teniso komplekse“, – atviravo entuziastas, prisipažinęs, kad į savo pomėgį įtraukė ir šeimos narius.

„Iš pradžių maniau, kad tai bus tik paprastas lengvas pasibėgiojimas su rakete rankose, tačiau laikui bėgant supratau, kad viskas yra visiškai kitaip“, – prisipažino D.Gudaitis.

Per šiuos metus jis pakeitė ne vieną trenerį, o pastaruoju metu treniruojasi individualiai.

„Su specialistais jau nesitreniruoju. Tenisu jau pažinau, o visų varžovų vis tiek nenugalėsi, – šmaikštavo vyras, anksčiau sportavęs su Aurimu Karpavičiumi, Ilmaru Melniku, Ilona Jarkova. – Trenerį pakeisti yra naudinga. Visi moko panašios technikos, tačiau tą patį galima pateikti skirtingais žodžiais. Todėl tenisininkui padirbėti su keliais specialistais yra naudinga.“

D.Gudaitis neslėpė, kad stengiasi dalyvauti beveik visuose mėgėjų turnyruose, kelis kartus per metus sutinka išvykti pažaisti į panašaus pobūdžio varžybas užsienio šalyse.

„Kauno dienos“ turnyre D.Gudaičio porininku mėgėjų dvejetų varžybose bus Girius Gudavičius. „Kartu nesame žaidę, tačiau Girių neblogai pažįstu. Malonus žmogus, tad bus įdomu kartu pakovoti ir pasivaržyti su konkurentais“, – kalbėjo pašnekovas.

Teniso mėgėjas nesutiko, kad daugumai varžybose dalyvaujančių sportininkų emocijos ir gerai praleistas laikas yra svarbiau už rezultatą. „Kad žaidžiama vien tik dėl gerų emocijų, tikrai nėra teisybė, – šypsojosi D.Gudaitis. – Laimėti nori visi. Be to, reikėtų pažymėti, kad tenisas – ne tik fizinis sportas. Čia labai svarbią reikšmę turi psichologija. Man įdomu pažinti varžovą, geriau jį suprasti.“

Nuo stalo – į aikštę

Ne vienus metus profesionaliai stalo tenisą jaunystėje žaidęs verslininkas Ramūnas Būda didįjį tenisą pamėgo prieš dvejus metus. Jis „Kauno dienos“ turnyre žais net dviejose grupėse. Varžybose, kur mėgėjas poroje kovos su profesionalu, R.Būdos partneriu bus Dovydas Šabūnas, o mėgėjų dvejetų turnyre jis išmėgins jėgas su Norbertu Lipinsku.

N.Lipinskas su R.Būda puikiai pažįstami jau daugelį metų. Abu vyrai, žaisdami kartu, praleido ne vieną sezoną ir stalo teniso varžybose.

„Su Norbertu sieja ilga draugystė, tad ir didžiajame tenise mes labai dažnai žaidžiame dvejetu, kartu treniruojamės. Į didįjį tenisą atėjome netikėtai. Vasaromis norėjosi išbandyti šią smagią sporto šaką. Galiausiai pradėjome dalyvauti varžybose, o pastaruoju metu stengiamės nepraleisti nė vieno turnyro“, – prisipažino R.Būda.

Anot pašnekovo, ypač intriguojantis turėtų būti turnyras, kuriame mėgėjai kausis su profesionalais. „Ten tikrai bus įdomus reginys. Norisi pažaisti su stipriais varžovais, pajausti aukštą lygį“, – vylėsi tenisininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų