Quantcast

TOK: 39 rusų ir baltarusių sportininkams leista olimpiadoje varžytis kaip neutraliems

  • Teksto dydis:

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) ketvirtadienį leido 22 Rusijos ir 17 Baltarusijos sportininkų rungtyniauti Paryžiaus vasaros olimpinėse žaidynėse kaip neutraliems atletams.

Pranešama, kad kai kurie iš jų jau atsisakė dalyvauti kitą mėnesį prasidėsiančiose žaidynėse.

Antrajame sportininkų, kuriems leista dalyvauti olimpinėse žaidynėse liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis, sąraše yra teniso, šaudymo ir irklavimo sportininkai.

Anksčiau šį mėnesį paskelbtame sąraše buvo tik keturios sporto šakos – imtynės, sunkioji atletika, dviračių sportas ir šuoliai ant batuto.

TOK nurodė, kad savo dalyvavimą olimpinėse žaidynėse jau patvirtino 18 sportininkų – trys dviratininkai, trys šuolių ant batuto sportininkai, du sunkiaatlečiai ir 10 imtynininkų.

TOK pridūrė, kad vis dar laukia kitų Rusijos ir Baltarusijos sportininkų patvirtinimo dėl dalyvavimo vasaros olimpinėse žaidynėse.

Nuo 2022 metų vasario, kai Rusija pradėjo puolimą Ukrainoje, Rusijos ir Baltarusijos sportininkams buvo pritaikytos sankcijos daugelyje sporto šakų. Tačiau per pastaruosius metus kelios olimpinės sporto šakos sušvelnino apribojimus ir tam tikromis sąlygomis leido grįžti į varžybas.

TOK sakė, kad olimpinėse žaidynėse nebus leista dalyvauti sportininkams, kurie yra sudarę sutartis su Rusijos ar Baltarusijos karinėmis ar nacionalinio saugumo tarnybomis.

Be to, jokiame sporto renginyje ar susitikime būtų nerodoma Rusijos ar Baltarusijos vėliava, spalvos ar bet kokie kiti atpažinimo ženklai, negiedamas himnas.

Maskva pasmerkė 2024 metų Paryžiaus olimpinėms žaidynėms keliamas sąlygas kaip diskriminuojančias, tačiau teigė, kad sportininkai, galintys jas įvykdyti, į jas vyks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai gerai

Labai gerai  portretas
Pagarba RUSIJOS ir BALTARUSIJOS sportininkams, šaunuoliai !!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių