Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainiečiai traukiasi iš Sočio olimpiados, protestuodami prieš Kijevo režimą

2014-02-20 12:26 diena.lt inf.
B.Maciocka nusprendė palikti olimpiadą
B.Maciocka nusprendė palikti olimpiadą / Reuters nuotr.

Viena Ukrainos kalnų slidininkė ir jos treneris ketvirtadienį paskelbė pasitraukiantys iš Sočio olimpiados, protestuodami prieš savo šalies valdžios naudojamą mirtiną jėgą per susirėmimus su protestuotojais Kijeve.

Slidininkė Bohdana Maciocka ir ją treniruojantis tėvas Olehas Maciockis pareiškė esantys „įtūžę“ dėl prezidento Viktoro Janukovyčiaus atsisakymo rinktis dialogą, o ne jėgą.

Jie tapo pirmaisiais Ukrainos olimpinės komandos nariais, patvirtinusiais pasitraukimą iš žaidynių dėl smurto Kijeve, pareikalavusio dešimčių žmonių gyvybių.

„Demonstruodami protestą ... dėl banditiškų veiksmų prieš protestuotojus, nebedalyvausime 2014-ųjų Sočio olimpiadoje“, – O.Maciockis rašo pranešime, paskelbtame socialiniame tinkle „Facebook“ savo paties ir savo dukros vardu.

Pasak jų, užuot mėginęs taikiai spręsti konfliktą, V.Janukovyčius „paskandino didžiausias Ukrainos viltis kraujyje“.

„Šlovė Ukrainai! Šlovė Ukrainos didvyriams!“ – sakoma pranešime ukrainiečių kalba.

24 metų B.Maciocka jau dalyvavo didžiojo slalomo ir superslalomo rungtyse. Sportininkės pasitraukimas reiškia, kad ji nebedalyvaus slalomo rungtyje.

N.Maciocka yra kilusi iš Kosivo miesto Ivano Frankivsko regione vakarų Ukrainoje – judėjimo prieš V.Janukovičiaus vyriausybę tvirtovės.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) atstovas Markas Adamsas patvirtino, kad tėvas ir dukra pasitraukė iš žaidynių.

Pasak jo Ukrainos olimpinio komiteto vadovas – buvęs šuolių su kartimi žvaigždė Serhijus Bubka – supranta bet kurio ukrainiečių sportininko sprendimą nebedalyvauti olimpiadoje.

„Jis (Bubka) gerbia kiekvieną atletų sprendimą“, – pabrėžė M.Adamsas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų