Pereiti į pagrindinį turinį

Ž.Ilgausko pavardė – "Cavaliers" istorijoje

2008-12-11 09:00

Vienuoliktus metus Klivlando "Cavaliers" klube žaidžiantis Žydrūnas Ilgauskas tapo daugiausiai kamuolių komandos istorijoje atkovojusiu krepšininku.

Akimirka, kurią prisimins

Mačo su Toronto "Raptors" antrajame kėlinyje lietuvis atkovojo 5228-ą kamuolį vilkėdamas "kavalierių" marškinėlius ir tapo klubo rekordininku. "Big Z" aplenkė legendinį Klivlando ekipos aukštaūgį Bradą Daugherty, kuris per devynerius metus "Cavaliers" gretose atkovojo 5227 kamuolius.

"Teko nueiti ilgą kelią iki šio pasiekimo. Tokių vakarų kaip šis nepasitaiko labai dažnai. Saugosiu šią akimirką, o kai baigsiu žaisti, tai bus vienas maloniausių prisiminimų", – sakė audringų žiūrovų ovacijų sulaukęs 220 cm ūgio milžinas iš Lietuvos.

Sėkmingiausiai sezoną per visą klubo istoriją pradėję "Cavaliers" (18 pergalių, 3 pralaimėjimai) krepšininkai iškovojo pergalę 114:94 (29:19, 30:32, 31:16, 24:27). Ž.Ilgauskas surinko 13 taškų ir sugriebė 6 kamuolius. Lietuvis per 23 žaidimo min. pataikė 5 dvitaškius iš 9 bei realizavo visus 3 baudų metimus, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo varžovo metimą, kartą suklydo bei triskart prasižengė.

Pagerino antrą rekordą

Rungtynės su "Raptors" (8, 12) buvo pažymėtos dar vienu komandos rekordu. LeBronas Jamesas perimtų kamuolių kategorijoje aplenkė Marką Price'ą, kuris "kavalierių" gretose 1985–1996 m. sužaidė 582 rungtynes ir iš varžovų nugvelbė 734 kamuolius. Dabartinė klubo žvaigždė L.Jamesas NBA rungtyniauja nuo 2003-iųjų ir M.Price'o statistiką pagerino per 412 mačų.

"Šis mano pasiekimas nėra toks svarbus, koks "Big Z" rekordas. Žinant tai, ką jis patyrė karjeros pradžioje ir kad žmonės jį jau buvo "nurašę", tiesiog neįtikima matyti, kaip jis įsirašo savo vardą į komandos istoriją", – Ž.Ilgausko sėkme džiaugėsi L.Jamesas.

Jis su Toronto klubu savo ekipoje žaidė rezultatyviausiai. Puolėjas aikštėje praleido tris kėlinius bei surinko 31 tašką, iš kurių kone pusę – dėjimais į krepšį.

Tai buvo devintoji iš eilės Klivlando krepšininkų pergalė. Šį sezoną "Cavaliers" savo aikštėje laimėjo visas 12 žaistų rungtynių, o Rytų konferencijoje užima antrąją vietą, nusileisdama tik nugalėtojos titulą ginančiai Bostono "Celtics" (20, 2) ekipai.

Solidi pagalba nuo suolo

Priešingai nei "Cavaliers" šį sezoną sekasi Dariaus Songailos Vašingtono "Wizards" (4, 15) klubui. Retai savo gerbėjus džiuginantys Rytų konferencijos autsaideriai antradienį kiek netikėtai nugalėjo Detroito "Pistons" (11, 9) krepšininkus 107:94 (14:29, 29:17, 31:22, 33:26).

Lietuvis buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių, nugalėtojams pelnęs 15 taškų. Nuo atsarginių suolo į žaidimą įsitraukęs D.Songaila per 28 žaidimo min. pataikė 7 dvitaškius iš 13, 1 baudos metimą iš 2, atkovojo 5 kamuolius bei dukart prasižengė.

Už jį rezultatyviau žaidė tik Caronas Butleris, surinkęs 33 taškus, ir Juanas Dixonas, pelnęs 16. "Kartais penkiems vaikinams, kurie pradeda rungtynes, sunku vieniems susitvarkyti. Manau, šiandien buvo puikus pavyzdys, kaip nuo suolo pakilę krepšininkai į žaidimą įneša daugiau energijos ir pelno taškus. Mes gavome progą pasireikšti ir ja pasinaudojome", – po rungtynių sakė D.Songaila.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų