Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl įtempto tvarkaraščio „Žalgiris“ traukiasi iš VTB lygos

Dėl įtempto tvarkaraščio „Žalgiris“ traukiasi iš VTB lygos
Dėl įtempto tvarkaraščio „Žalgiris“ traukiasi iš VTB lygos / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno „Žalgirio“ klubo finansinis nepriteklius gali baigtis kur kas greičiau nei buvo manyta. Lietuvos čempionų vadovai artimiausiomis dienomis turėtų baigti derybas su Ukrainos milijardieriaus Ihorio Kolomoiskio valdomu „PrivatBank“.

„BasketNews.lt“ šaltinių žiniomis, jis Kauno klubui per artimiausius trejus metus ketina skirti 10 milijonų eurų, tačiau turi savų sąlygų.

Artėjantį sezoną Eurolygoje debiutuosiantį Ukrainos čempionų klubą „PrivatBank“ remia jau ne vienerius metus, o Kijevo „Budivelnyk“ klubo generalinis direktorius Gediminas Navikauskas su I. Kolomoiskiu palaiko draugiškus santykius.

Didžiulę verslo imperiją, kuriai priklauso plieno, naftos, chemijos, energetikos, maisto, finansų bei žiniasklaidos įmonės, sukūrusio Ukrainos milijardieriaus derybos su Kauno klubu jau artėja pabaigos link. Navikausko teigimu, abiems pusėms beliko sutarti dėl vienintelio dalyko – „Žalgirio“ dalyvavimo VTB Vieningosios lygos varžybose.

Tačiau patikimų tinklalapio „BasketNews.lt“ šaltinių žiniomis, Kauno klubas jau yra apsisprendęs trauktis iš VTB Vieningosios lygos, nepaisant to, kaip baigtųsi būsimųjų komandos rėmėjų pokalbiai su VTB lygos atstovais.

Nuo šio sezono pasikeitus Eurolygos varžybų formatui, į „Top 16“ etapą nepatekę klubai tęs kovas su stipriausiomis Europos taurės komandomis ir kartu varžysis „Last 32“ etape. Jame ekipos bus suskirstytos į aštuonias grupes po keturias komandas. Žalgiriečiai dviejų ratų sistema planuoja žaisti ir Lietuvos krepšinio lygoje. Tad rasti laiko trečiam turnyrui būtų praktiškai neįmanoma.

„PrivatBank“ ketinimai paremti „Žalgirį“ yra labai rimti. Tai jau ne pirmas kartas, kai ukrainiečiai nori padėti „Žalgiriui“. Per pirmąją „Žalgirio“ krizę „PrivatBank“ norėjo tapti klubo savininku, tačiau tuomet žiniasklaidoje ukrainiečių atžvilgiu pasipylė neigiamos publikacijos, o veiklos čia net nepradėjusiai užsienio kompanijai tapo labai nejauku ir ji persigalvojo“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ priminė G. Navikauskas.

Jis stebėjosi vakar Lietuvos žiniasklaidoje pasirodžiusiais pranešimais, neva naujuoju „Žalgirio“ rėmėju turėtų tapti „Budivelnyk“ krepšinio klubas, Lietuvos čempionams skirsiantis 9 milijonus eurų.

„Nesuprantu, kodėl rašoma, kad „Žalgirį“ gali remti „Budivelnyk“ klubas. Kaip mes galime paremti Žalgirį? Mes esame krepšinio klubas, turime savo biudžetą ir rengiamės debiutui Eurolygoje. Mus ir „Žalgirį“ gali sieti tik du dalykai – tas pats rėmėjas, – stebėjosi G. Navikauskas.

Kauno ekipos vadovo Pauliaus Motiejūno teigimu, varžytis iš Maskvos kontroliuojamoje lygoje pernelyg problematiška dėl įtempto tvarkaraščio, papildo delfi.lt. Tuo tarpu kalbas, kad to reikalauja potencialūs „Žalgirio“ rėmėjai iš Ukrainos, P. Motiejūnas vadina pramanais.

Patvirtinus naują Europos taurių turnyrų sistemą, iš Eurolygos po reguliaraus sezono iškritę žalgiriečiai pasirodymą toliau tęstų antros pagal prestižą Europos taurės antrame etape. Anot P. Motiejūno, dėl šios priežasties „Žalgiriui“ reikėtų sužaisti tiek rungtynių, kad paprasčiausiai neliktų laiko dalyvauti dar ir VTB Vieningoje lygoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų