Pereiti į pagrindinį turinį

Į Kauną grįžęs J. Dentmonas: per kūną perbėgo šiurpuliukai

Justinas Dentmonas netikėjo, kad vieną dieną sugrįš į Kauną. Todėl, kai antradienį dieną per lėktuvo langą jis pamatė pažįstamas vietas, kaip reikiant susijaudino.

„Man tai – kaip antrieji namai. Čia buvau priimtas kaip antrosios šeimos. Tai kažkiek keista. Kai tik nusileidau Kaune, man kūnu perbėgo šiurpuliukai. Nemaniau, kad kada čia sugrįšiu. Turėtų būti įdomu ir labai laukiu rungtynių“, – vos išėjęs pro Kauno oro uosto atvykimo salės duris, žurnalistams kalbėjo J. Dentmonas.

Amerikietis į Kauną grįžo po daugiau nei dvejų metų pertraukos. 2013-2014 m. sezone jis padėjo Kauno klubui triumfuoti LKL pirmenybėse ir buvo išrinktas naudingiausiu finalo serijos krepšininku. Po tokio pasirodymo jis bandė sugrįžti į NBA, tačiau galiausiai du sezonus žaidė Kinijoje.

„Žalgiryje“ J. Dentmonas sutiks keturis buvusius komandos draugus – Paulių Jankūną, Robertą Javtoką, Artūrą Milaknį ir Šarūną Jasikevičių. Pastarajam tai buvo paskutinis krepšininko sezonas ir J. Dentmonas sako jau tada matęs, kad Šaras vieną dieną taps treneriu.

„Kai jis tapo asistentu, pasakiau, kad jau yra planas jam tapti vyriausiuoju treneriu, – atskleidė J. Dentmonas. – Jam puikiai sekasi. Juos sekiau ir tada, kai dar nežaidžiau „Galatasaray“, jie žaidžia nuostabiai. Jie vis pralaimi keliais taškais, bet gali tai pataisyti.

Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę žaisti kartu su juo jo paskutinį sezoną. Lietuvoje jis legenda.“

Kai žaidė Kaune, J. Dentmonas buvo savotiškas dievukas tarp sirgalių. Jo pašėlę tritaškiai atsispiriant nuo vienos kojos tapo jo vizitine kortele, o 16,8 taškų vidurkis Eurolygoje yra didžiausias „Žalgiryje“ per pastarąjį dešimtmetį.

J. Dentmonas sako palaikęs puikius santykius su sirgaliais net tada, kai paliko Kauną.

„Labai vertinu „Green White Boys“ ir žmones, kurie nepriklauso šiai grupei. Jie mane labai palaikė, net tada, kai jau žaidžiau Kinijoje. Jie vieni geriausių fanų Europoje“, – tikino J. Dentmonas.

Jis sako turėjęs pasiūlymų sugrįžti į „Žalgirį“, tačiau juos nusverdavo pelningesni kitų ekipų variantai.

„Esu tikras, kad po metų ar dvejų jų galimybės bus geresnės ir, jeigu gausiu pasiūlymą, niekada negali žinoti, kaip bus“, – į ateitį žvelgė 31 metų amerikietis.

Kaune jis tikisi susitikti su „Žalgirio“ prezidentu Pauliumi Motiejūnu bei keliais draugais, kurie liko nuo žaidimo Lietuvoje laikų.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų