Pereiti į pagrindinį turinį

J. Kazlauskas: sulaukėme atpildo už nesėkmes, ilgas treniruočių valandas

2014-09-09 21:50
Scanpix nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei nepavyks po įtemptų varžybų pailsėti Barselonoje – kaip besibaigtų artėjančios ketvirtadienio rungtynės, jau aišku, jog Jonas Kazlauskas ir jo žalioji ekipa šį savaitgalį kovą tęs Ispanijos sostinėje Madride.

Komanda – tai žodis, šiadien geriausiai apibūdinantis mūsų vyrus. “Šiandien prisidėjo visi – net žaidę minutę, dvi, tris” – vieninga kova didžiavosi D. Lavrinovičius. “Šiandien negalima išskirti nei vieno. Turkai kovojo itin aršiai, tad jei ne tai, ką aikštelėje parodėme visi kartu, šios pergalės gal ir nebūtų”, – pergalingą pasirodymą komentavo Martynas Pocius.

Tai, kad Lietuvos rinktinė vėl yra verta vadinti Komanda iš didžiosios “K”, pritarė ir visi kalbinti žaidėjai. Po dvylikos taškų persvara laimėtų rungtynių puikia energija trykštantys Lietuvos aukštaūgiai sakė, jog šią minutę net nesvarbu su kuria ekipa teks žaisti poryt. “Šiandien jaučiamės kaip nugalėtojai", - sakė pasididžiavimo šypsenos iš veido, kaip ir kamuolio šiandien, nepaleidžiantis D. Lavrinovičius.

Paprašytas įvertinti komandos draugų žaidimą, Brolis ilgai nesvarstė: “Jonas juk geriausias – bet tik po manęs!”. – sake apie Valančiūną, o Seibučio pasirodymą nusakė taip: “Tai čia išvis nėra žodžių!”. “O jūs matėt kaip brolis šiandien žaidė?! Kokių blokų “davė”. Kaip jaunystėje žaidė, gražu žiūrėt!”, – Kšištofo sėkmingu pasirodymu neatsidžiaugė Darjušas. “Melagi tu, o pats kiek primetei!”, – pro šalį eidamas Darjušą pliaukštelėjo vyriausias rinktinės treneris. “Tu visada pataikai, juk žinai!”, – J. Kazlauskui nebūdingos tokios tiesmukiškos emocijos dar po tik tarpinių čempionato varžybų išdavė euforijos jausmą, gaubiantį Lietuvos vyrus.

Taiklių tritaškių liūtį šiandienos rungtynėse Jonas Valančiūnas komentavo kaip “siurprizą, kurio suplanuoti iš anksto niekada negali.”.

Žaidėjai sakė, jog po šiandieninės kovos net rodos nesvarbu, su kuo teks kovoti ketvirtadienį. “Po šiandien jėgų turėsim. Jaučiamės energingi, pailsėję, pakylėti",  – sake D. Lavrinovičius. Tuo tarpu Martynas Pocius perdėm optimistiškomis spėlionėmis neužsiėmė “Po šiandienos mačo jaučiamės pilni jėgų. Bet šiandienos rungtynės – jau istorija, dabar privalome susikaupti ketvirtadienio mačui. Dabar tiesiog norisi eiti pirmyn”,  - teigė vienas rezultatyviausių mūsiškių.

Jam pritarė ir tris situaciją išgelbėjusius tritaškius komandai padovanojęs D. Lavrinovičius: “Lietuvai juk reikia medalių. Norisi, jog mūsų pasirodymas čia nebūtų veltui, norisi Lietuvai parvežti šventę. Žaisime visa širdimi”.

Šiandienos žvaigždė Renaldas Seibutis tai pat nestigo etuziazmo. Paklaustas, kaip jaučiasi po geriausio asmeninio indėlio į komandos banką šiame čempionate, Renaldas, vis dar gaudydamas kvapą,  nedaugžodžiavo: “Gerai. Tik duokit man tų kamuolių” – sakė 19 taškų pelnęs žaidėjas.

Komandos treneris Jonas Kazlauskas taip pat neslėpė pasididžiavimo savo auklėtinių šiandieniniu pasirodymu. “Pirmiasia noriu padėkoti komandai. Pozicija, kurioje esame šiandien – tai atpildas. Už nesėkmes, už ilgas treniruočių valandas, už Mantą. Šiandien kovojo visi. Didžiuojuosi", – savo kalbą pradėjo Jonas Kazlauskas.

“Nebuvo lengva “atrasti” tą žaidimą, kuris į pergalę atvedė šiandien. Ieškojome manevringumo, gynėmės, žaidėme su dviem atakuojančiais žaidėjais, bandėme įvairias kombinacijas – o kas belieka, kai kovojame su tokiomis komandomis, kai žaidžiame be Manto, kuris yra mūsų smegenys ir kovos aštrintojas? Bet šiandien už vyrus džiaugiuosi be galo. Šiandien žaidė ir jaunieji, ir patyrę", - ilgo Lietuvos suolelio privalumus ieškant sėkmės formulės komentavo vienos iš keturių stipriausių pasaulio ekipų treneris.

Komanda taip tap neslėpė padėkos tik didėjančiai ir griausmingėjančiai žaliajai sirgalių armijai. Iškart po pergalingų rungtynių Lietuvos rinktinė atvyko į specialiai lietuvių sirgaliams įrengtą barą netoli arenos esančiame istoriniame Ispanijos kaimelyje. Čia netilo pergalės ir sveikinimo šūksniai ir lietuviškos dainos. “Na ir nepasisekė amerikiečiams…!” – miniai skanduojant Lietuvos vardą riktelėjo vienas sirgalius.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų