Pereiti į pagrindinį turinį

K. Naruševičius: mums ši pertrauka NKL čempionate yra reikalinga

2015-12-21 16:18 diena.lt inf.
jsk.lt nuotr.

Pertrauka, atėjusi pačiu laiku. Taip galima įvertinti Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ komandos situaciją Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) 2015-2016 m. sezonui beveik įpusėjus.

Jonavos klubas praėjusį savaitgalį nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį-2“ ir sužaidė kovingas rungtynes Mažeikiuose su vietos „Mažeikiams“, kuriems nusileido tik mačo pabaigoje 71:75. Tiesa, mače Žemaitijoje Kęstučio Naruševičiaus treniruojama ekipa kuriam laikui prarado snaiperį Ričardą Verbicką, gavusį traumą.

R. Verbickas prisijungė prie traumuotų ir negalinčių žaisti komandos įžaidėjų – Evaldo Aniulio, Vladislovo Razumnovo ir Raimundo Žuklevičiaus. Todėl dviejų savaičių šventinio laikotarpio pertrauką čempionate jonaviečiai skirs traumuotų žaidėjų reabilitacijai ir žaidimo šlifavimui lemiamoms kovos dėl patekimo į pirmąjį NKL pirmenybių komandų septinetuką.

Apie tai ir kitas Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ komandos aktualijas mintimis tinklapiui „jsk.lt“ pasidalino treneris K. Naruševičius.

– Treneri, visų pirma, praėjusį šeštadienį pavyko iškovoti pergalę ir nutraukti dviejų pralaimėjimų pralaimėjimų seriją. Ar pergalė prieš „Lietkabelį-2“ buvo, pirmiausia, svarbi psichologiškai?

– Taip, pergalė buvo labai svarbi dėl psichologinio aspekto. Džiaugiuosi, kad po kelių skaudžių pralaimėjimų pergalingose rungtynėse išlaikėme discipliną. Rungtynės tikrai nebuvo lengvos ir, nors laimėjome dviženkliu skirtumu, rezultatas tikros kovos neparodo. Mes buvome psichologinėje duobelėje ir reikėjo iš jos išlipti, o ir panevėžiečiai žaidė gerai.

– Jau kitą dieną kibote į atlapus patiems „Mažeikiams“. Ko pritrūko iki pergalės varžovų teritorijoje?

– Žaidėme tikrai neblogai, bet mums trūko šiek tiek daugiau aštrumo. Lemiamuose momentuose nepriėmėme šaltesnių sprendimų ir tai mums atsiliepė rungtynių pabaigoje. Tiek mes, tiek Mažeikių ekipa žaidė panašia taktika, tačiau „Mažeikiai“ geriau išnaudojo savo patirtį, kuomet mes „perdegėme“. Kitas svarbus aspektas – Ričardo Verbicko trauma antrajame kėlinyje. Tai atsiliepė mūsų žaidime, rotacija sumažėjo. Tadui Sebežiovui teko visas krūvis ir žaidėjas pavargo.

– NKL čempionate laukia daugiau nei dviejų savaičių pertrauka. Prieš buvusios pertraukos pirmenybių metu teigėte, jog ji ne itin naudinga komanda. Kokia situacija dabar?

– Ši pertrauka tikrai reikalinga. Turime nemažai nedidelių žaidėjų traumų. Tiesa, yra ir blogų naujienų – iki sezono pabaigos nežais Raimundas Žuklevičius, kuriam bus atliekama operacija. Pridėkime minėtąją R. Verbicko traumą ir turime tik devynis-dešimt žaidėjų rotacijoje.

Po Naujųjų metų sutikimojo, pirmąją savaitę dar turbūt nežais įžaidėjas Evaldas Aniulis, bet tikėkimės, kad krepšininkas dar spės sužaisti paskutiniuose pirmojo etapo susitikimuose. Šiai dienai neturime pirmojo numerio pozicijoje galinčių rungtynių sveikų krepšininkų, laukiame sugrįžtančio Vladislovo Razumnovo. Kol nėra visiško aiškumo dėl krepšininkų sugrįžimo, mąstome ir apie galimą pastiprinimą. Dairomės žaidėjų rinkoje. NKL pertraukos metu planuojame sudalyvauti ir draugiškame kalėdiniame keturių komandų krepšinio

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų