Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos kurčiąsias krepšininkes lydi apmaudžios nesėkmės

2023-06-17 19:49 diena.lt inf.

Pasaulio kurčiųjų moterų krepšinio čempionate Graikijoje antrą pralaimėjimą patyrė Lietuvos rinktinė. Nesėkmė 37:40 (12:11, 5:14, 11:9, 9:6) susitikime su Turkijos ekipa, mūsų šalies komandą nusmukdė į trečiąją vietą A grupėje.

Paradoksas – lietuvės laimėjo tris kėlinius iš keturių, o pergale džiaugėsi turkės.

Rungtynių baigtį nulėmė antrasis kėlinys, kurį varžovės laimėjo 14:5 ir tarpsnis, per kurį Turkijos moterys pelnė 14 „sausų“ taškų. Andriaus Vaicekausko auklėtinės iki žaidybinės duobės pirmavo 15:11, o kai pradėjo ropštis iš jos, rezultatas buvo nedžiuginantis – 15:25.

Kiek stengėsi lietuvės, taip ir nesugebėjo priartėti arčiau nei per 3 taškus.

Viltis, kad pavyks išsigelbėti pulsavo visą laiką, ypač ji buvo arti išsipildymo per paskutiniąsias sekundes, kai sušvelninus skirtumą iki 37:40, Turkijos krepšininkė nepataikė nė vienos baudos iš dviejų. Tačiau prie atšokusio kamuolio pirmosios suskubusios varžovės, jį išlaikė iki finalinės sirenos.

Lietuvos komandoje rezultatyvumu išsiskyrė Justina Burbaitė-Mačiulienė, pelniusi 12 taškų ir Deimantė Naruševičiūtė – 11.

Treneris A. Vaicekauskas po rungtynių žinojo pralaimėjimo priežastis.

„Labai sunkios rungtynės, kai kurios merginos atidavė visas jėgas. Mūsų krepšininkes išmušė iš vėžių ne zoninė varžovių gynyba, o jų asmeninis spaudimas. Jis atnešė vaisių varžovėms todėl, kad mūsų krepšininkės nesilaikė žaidybinio plano. Pralaimėjome vieną kėlinį, o laimėjome trys. Tačiau tas antrasis ketvirtis, buvęs baisiausiu, mus ir nužudė. Gaila merginų“, – apmaudo neslėpė A. Vaicekauskas.

A grupėje pirmąją vietą užėmė visus susitikimus laimėjusios italės. Turkės su dviem pergalėmis – antrosios, lietuvės, įveikusios Kenijos krepšininkes – trečiosios.

Lietuvos moterys birželio 19 d. (pirmadienį) 14.30 val. (Lietuvos laiku) ketvirtfinalyje susitiks su B grupėje antrąją vietą užėmusiomis JAV krepšininkėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų