Pereiti į pagrindinį turinį

A. Pavilonis: atsakomybė sukaustė mūsų žaidėjus, jie buvo sunkiai atpažįstami

2016-08-18 22:51
LRT

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse užėmė 7-ąją vietą. Iš karto po nesėkmingų Lietuvos rinktinės rungtynių su australais pasigirdo įvairių vertinimu – vieni, nepaisant visko, palaikė Lietuvos krepšininkus, kiti laidė kritikos strėles, kritikos sau negailėjo ir rinktinės žaidėjai. Tačiau tik nurimus aistroms galima bandyti objektyviai vertinti Lietuvos rinktinės pasirodymą.

Algimantas Pavilonis
Algimantas Pavilonis / LRT stop kadras

„Rungtynės buvo ne tokios, kokių mes tikėjomės. Manėme, kad turime galimybių laimėti, favoritai vis tik buvo Australijos rinktinė, ir kad, jei viskas pakryps ne taip, kaip norime, bent įtemptoje kovoje laimės stipresni. Australai turėjo geresnę sudėtį ir laimėjo. Dalies sirgalių nepasitenkinimą kelia, kad ne tokioje įtemptoje kovoje rinktinė pralaimėjo. Jei būtų įtemptoje kovoje pralaimėję, galbūt viskas būtų buvę gerai“, – svarstė treneris Šarūnas Sakalauskas.

Vis tik dažniausiai minima triuškinamų pralaimėjimų priežastis – psichologinės kliūtys.

„Aš manau, kad visų pirma jie neišlaikė tos įtampos, atsakomybės, psichologinio krūvio. Kitas dalykas, kiek komanda buvo pajėgi, sakyčiau, užimta vieta – pagal Jurgį ir kepurė. Tas, kas dalyvavo ketvirtfinaliuose olimpiadoje, puikiai supranta, tai turbūt vienas iš sunkiausių etapų. Pralaimėjęs ketvirtfinalyje lieki be nieko, visos viltys dūžta. Ir, manau, kad ta atsakomybė sukaustė mūsų žaidėjus, jie buvo sunkiai atpažįstami. Aišku, ten galbūt yra kitokių techninių priežasčių, fizinis pasirengimas kelia abejonių, nes turnyras ilgas. Aišku, kad lyderis Mantas Kalnietis turėjo pavargti, kitaip nebūtume nuėję iki ketvirtfinalio. Matyt, viskas siejasi, ir psichologija dažnai kausto žaidėjus, jie praranda iniciatyvą, atkaklumą, sulėtėja, tikisi, kad gal komandos draugas kažką padarys“, – sakė buvęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas, FIBA komisaras Algimantas Pavilonis.

Visas pokalbis „Aktualiame interviu“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų