Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmąją treniruotę su „Rytu“ surengęs G. Žibėnas: svarbiausias tikslas – susiklijuoti

2024-08-21 16:21 diena.lt inf.

Lietuvos čempionai Vilniaus „Rytas“ kartu su vyriausiuoju treneriu Giedriumi Žibėnu prieš artėjantį sezoną susirinko į pirmąją komandos treniruotę.

L. Balandžio / BNS nuotr.

40-metis treneris pasidžiaugė, jog galėjo prie komandos jungtis nuo pat pasiruošimo sezonui starto, ko anksčiau jam nepavykdavo padaryti.

„Po dviejų vasarų su rinktine, kuomet vėluodavau atvykti prisijungti prie komandos, dabar smagu pradėti nuo pradžios, su visais, – kalbėjo „Ryto“ strategas. – Smagu, jog visi atvyko laiku, neturėjome jokių nesklandumų.“

Nors treneris pripažino, jog žaidėjai šiuo metu yra skirtingų fizinių formų, tačiau laiko pasiruošti „Rytas“ turi užtektinai.

„Aišku visi atvyko skirtingų formų, – sakė G. Žibėnas. – Bet kadangi visi atvyko laiku, turėsime laiko įeiti į tą pačią formą. Galbūt savaitė, galbūt kita.“

Paminėti buvo ir jaunieji sostinės klubo žaidėjai, kurie padės komandai įsibėgėti.

„Labai smagu, kad ir jaunimas jungiasi. Jie padės mums padalinti krūvius visiems vienodai.

Turime ribotą laiką, todėl negalime sau leisti turėti „tuščių“ treniruočių. Visos turi būti aiškios, struktūrizuotos ir su aiškiu tikslu. Stengsimės statyti žaidimą kiek įmanoma greičiau ir aiškiau žaidėjams. Nesimėtyti tarp sistemų. Žiūrėsime, kaip gausis.“

„Svarbiausias tikslas – susiklijuoti. Iš pernai metų likę penki žaidėjai. Didžioji dalis yra nauji žaidėjai, todėl svarbiausia bus susiklijuoti.

Labai džiaugiamės kokį turime prieš sezoninį tvarkaraštį. Kokius varžovus turime, todėl manau, kad tam šansų bus daug“, – sakė treneris.

Lietuvos čempionai pirmąsias draugiškas rungtynes sužais jau po savaitės – rugpjūčio 28-ąją su Utenos „Juventus“. Vėliau klubas vyks į Šiaulius, kur žais Algimanto Mikšio taurės turnyre.

Paskutinius pasiruošimo mačus vilniečiai žais Izraelyje, Tel Avive, kur vyks tarptautinis krepšinio turnyras su tokiais Europoje žinomais klubais kaip Vilerbano ASVEL, Tel Avivo „Hapoel“ ir Jeruzalės „Hapoel“.

„Betsafe-LKL“ sezoną „Rytas“ pradės rungtynėmis namų „Jeep“ arenoje su Klaipėdos „Neptūnu“ rugsėjo 21-ąją.

Taip pat žiūrėkite: ataskaitinėje Lietuvos krepšinio federacijos spaudos konferencijoje generalinis sekretorius M. Balčiūnas sunkiai tramdė emocijas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
klijuokis į sveikatą

tik nenaudik išdykėli žydros izoliacinės juostos
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų