Pereiti į pagrindinį turinį

Dviženklį pranašumą iššvaistęs „Žalgiris“ po pratęsimo nusileido „Rytui“

2024-06-05 18:23

„Betsafe-LKL“ finalo serijos starte Vilniaus „Rytas“ per papildomas penkias minutes parbloškė principinius varžovus ir perėmė namų aikštės pranašumą.

Kaune prasidėjusioje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje iš karto neapsieita be pratęsimo. Rezultatu 88:89 pergalę iškovojo Vilniaus „Rytas“.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai sužaidė Gytis Radzevičius, surinkęs 19 taškų. „Žalgirio“ komandoje daugiausiai taškų pelnė Lukas Lekavičius – 21. Rungtynes arenoje gyvai stebėjo apie 8 tūkst. žiūrovų.

Vilniečiai išsiskyrė kova po krepšiu. „Ryto“ krepšininkai atkovojo 46 kamuolius (16 iš jų puolime), tuo tarpu žaliai balti – 35 (9 puolime). Kitas ryškus skirtumas – klaidos. „Žalgiris“ prarado 9 kamuolius, o tuo tarpu svečiai prarado 18 kamuolių.

Nors žalgiriečiams padėti negalėjo sunkią traumą patyręs Keenanas Evansas, prie komandos prisijungė Arnas Butkevičius. Tai jo pirmosios LKL rungtynės nuo balandžio pradžios. „Rytas“ į serija žengia pilnos sudėties.

Mačą sėkmingiau pradėjo sostinės ekipa. Pirmajame kėlinyje po Luko Ulecko dvitaškio vilniečiai pirmavo 11-19. Į tai „Žalgiris“ atsakė atkarpa 8-0 ir antrojo kėlinio pradžioje išlygino rezultatą (19-19). Kurį laiką rungtynės vyko taškas į tašką, tačiau „Rytas“ atitolo nuo varžovų (25-31). Žalgiriečių bandymai priartėti buvo nesėkmingi, o pirmąją rungtynių pusę likus trims sekundėms tolimu metimu uždarė Margiris Normantas (36-43).

Trečiajame kėlinyje „Žalgirio“ sąskaitą greitame puolime atidarė Demetre Riversas, pelnydamas du taškus su pražanga. Vilniečius puolime tempė RJ Cole‘as. Amerikietis šiame ketvirtyje surinko 7 iš 11 „Ryto“ taškų. Tačiau jo indėlio neužteko – per paskutines 4 minutes vilniečiai pelnė tik 2 taškus, o žalgiriečiai perėmė iniciatyvą ir kėlinį užbaigė pirmaudami 56-54.

Paskutinio ketvirčio pradžia toliau palankiai klostėsi kauniečiams. Po Dovydo Giedraičio perimto kamuolio ir pelnytų lengvų taškų „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (62-57). Kauniečiai toliau nemažino apsukų ir padidino skirtumą iki dviženklio (73-63). Vilniečiai per kiek daugiau nei minutę sugebėjo sumažinti skirtumą iki minimumo – Radzevičiaus du tritaškiai ir Fosterio dvitaškis panaikino deficitą iki 1 taško (73-72). Giedraitis po išprovokuotos pražangos pataikė abu baudų metimus, tačiau netrukus metimu iš po krepšio atsakė Echodas. Lekavičiaus sėkmingas prasiveržimas padidino skirtumą iki trijų taškų, bet rezultatą tritaškiu išlygino Gorhamas (77-77). Fosteris turėjo galimybę išplėšti pergalę, tačiau tolimas metimas buvo netaiklus, komandos nukeliavo į pratęsimą.

Pratęsimo pirmoji pusė prasidėjo permainingai, Cole‘as užsidirbo penktąją pražangą. Hayes‘as efektingu dėjimu išlygino rezultatą, bet sekančioje atakoje Gytis Radzevičius smeigė savo antrąjį šio pratęsimo tolimą metimą (84-87). Likus 1:47 Lekavičius metimu iš vidutinio nuotolio sušvelnino atsilikimą. Echodas po puolime atkovoto kamuolio pelnė du taškus, o sekančią ataką dvitaškiu pasižymėjo Giedraitis (88-89). Normantui žaidžiant vienas prieš vieną jo prasiveržimas buvo nesėkmingas, tačiau Giedraitis prarado kamuolį, likus 1,3 sekundės prasižengta prieš Masiulį. Pastarasis prametė abi baudas, tačiau „Žalgiris“ nespėjo atlikti metimo.

Sekantis Lietuvos grandų susitikimas vyks Vilniuje, Twinsbet arenoje. Rungtynių pradžia 18:50.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų