Pereiti į pagrindinį turinį

NKL čempionams auksas jau pasiekiamas ranka

2017-04-18 18:05

Sausakimša Marijampolės žaidimų sporto mokyklos salė pergalingai suūžė, kai vietos krepšininkai galutinai palaužė atvykėlius iš Klaipėdos. Nacionalinės krepšinio lygos ("Mezon"-NKL) finale „Sūduva-Mantinga“ savo aikštėje 83:78 įveikė „Naftą-Uni-Akvaservis“ ekipą ir serijoje pirmauja 3:2.

D.Lukštos nuotr.

Gera pradžia – pusė darbo. Uostamiesčio krepšininkai, kiek netikėtai laimėję pirmąsias dvejas NKL finalo rungtynes, savo iškovotomis pozicijomis nepasinaudojo. Jų oponentai suvalkiečiai, laikyti neabejotinais kautynių dėl aukso favoritais, sugebėjo ne tik išlyginti serijos rezultatą, bet ir antradienį savo aikštėje pasiekti itin vertingą trečiąją pergalę.

Nors rungtynės prasidėjo netaiklių metimų serija iš abiejų aikštės pusių, tačiau netrukus šeimininkai atitrūko. Vis dėlto netrukus klaipėdiečiai skirtumą aptirpdė ir pirmąjį kėlinį pralaimėjo beveik minimaliu skirtumu 17:19.

Antrajame Gintauto Matulio, amerikiečio Kinu Rochfordo bei kitų žaidėjų dėka marijampoliečiai vėl šoko į priekį. Šįsyk jau dviženkliu skirtumu – 31:20 (14 min.). Tačiau buvusio žinomo Kauno „Atleto“ krepšininko, Atlantos olimpinių žaidynių prizininko Ryčio Vaišvilos treniruojami klaipėdiečiai netruko sugrįžti į kovą. Pagirtinai grūmęsi Džiugas Slavinskas, Viktoras Chodosovkis bei kiti vėl nurėžė šeimininkų persvarą.

Mačo baigtis sprendėsi paskutiniame ketvirtyje. „Sūduviečiai“ vėl atitrūko, bet svečiai dar sykį priartėjo 67:64. Vis dėlto išlyginti jie nebepajėgė. Penktąją pražangą gavus „Naftos-Uni-Akvaservis“ ekipos kapitonui V.Chodosovskiui šeimininkai atsikvėpė lengviau.

Nugalėtojams daugiausia taškų pelnė G.Matulis ir K.Rochfordas (po 16), 13 pridūrė Evaldas Šaulys, 12 – Dominykas Domarkas, taip pat atkovojęs 7 kamuolius bei atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

Pralaimėjusiems Džiugas Slavinskas surinko 21 tašką, Viktoras Chodosovkis – 18, Deividas Anužis 16.

„Buvo nervų karas. Visos rungtynės buvo sunkios emociškai bei fiziškai. Kantrybės pakako ir tą nervų karą laimėjome. Šiandien žaidėme stabiliai, bet jautėsi rungtynių svarbos suvokimas. Trūko lengvumo, laisvumo žaidime. Kai kada buvo momentai, kai reikėjo kitą sprendimą priimti, įtampą tiesiog tvyrojo ore“, - teigė nugalėtojų vairininkas Marius Kiltinavičius.

„Žengti dar vieną žingsnį. Tai yra pagrindinis akcentas. Turėsime dar vieną laisvą dieną. Detales pasidėliosime, bet reikia žengti paskutinį žingsnį“, - pabrėžė treneris.

6-osios serijos rungtynės vyks poryt Klaipėdoje. Jei jas laimėtų klaipėdiečiai, „Sūduva-Mantinga“, ginanti pernai iškovotą čempionų titulą, finalo seriją užbaigtų dvikova namie balandžio 22-ąją.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų