Pereiti į pagrindinį turinį

T.Delininkaitis: kenčiantiems - dangus

2009-09-04 11:09

Tomas Delininkaitis sužaidė geriausias rungtynes per karjerą Lietuvos rinktinėje, bet ne vien tik džiaugėsi, o ir peikė save dėl klaidų.

Iš rikiuotės iškritus Andriui Mažučiui ir Mantui Kalniečiui, T.Delininkaitis žaidė net 26 minutes ir visiškai pateisino trenerių pasitikėjimą.

Klaipėdietis pataikė keturis tritaškius ir surinko 19 taškų bei sėkmingai dirigavo komandos žaidimui, o Lietuvos rinktinė draugiškose rungtynėse 94:72 sutriuškino pasaulio čempionus ispanus.

T.Delininkaičiui ispanus bombarduoti tritaškiais netrukdė net išnarintą dešinės rankos nykštį saugantis lankstus įtvaras.

"Žinoma, jis patogumo neprideda, bet jei žaisčiau be jo, gaudant kamuolį skaudėtų ranką. Nieko nepadarysi, tenka kentėti. Bet juk ne veltui sakoma, kad kenčiantiems - dangus", - šyptelėjo T.Delininkaitis.

Į antrą čempionatą per karjerą vyksiantis gynėjas sulaukė ir trenerio Ramūno Butauto pagyrų. Tačiau strategas kalbėjo ne apie pelnytus taškus ir taiklius tritaškius, o apie gerą darbą gynyboje ir atakų organizavimą.

"Ne visada būdavome patenkinti Tomo darbu gynyboje, bet šiandien jis buvo užsidegęs, kaip ir visa komanda. Tikiuosi, kad jis taip žais kuo dažniau", - sakė R.Butautas.

"Jei treneris taip sakė, tai labai malonu. Tačiau man asmeniškai labiau įsiminė mūsų kvailos klaidos, kai nesugebėdavome išsimesti kamuolio iš užribio. Mums dar lieka nemažai ką taisyti ir šlifuoti", - pabrėžė T.Delininkaitis.

Gynėjas į Europos čempionatą vešis žmonos padovanotą talismaną, bet neatskleidė, kokį. "Jei pasakysiu, jis nebepadės", - mirktelėjo taikiklį pagaliau suderinęs Lietuvos rinktinės gynėjas. 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų