Pereiti į pagrindinį turinį

Mankštinkitės po valgio – sulieknėsite

2013-11-15 11:20
Shutterstock nuotr.

Nors dauguma žmonių mano, kad sveikiausia sportuoti ryte, prieš pusryčius, naujausi moksliniai duomenys perša mintį, jog efektyviausia sportuoti ne prieš valgį, o po jo – bent jau jei stengiatės numesti svorio. Tada sportuojant organizme suaktyvinami hormonai, mažinantys alkio jausmą ir apetitą.

Londono karališkojo koledžo specialistai ištyrė 12 savanorių. Jiems buvo duoti vienodi pusryčiai. Praėjus pusvalandžiui po valgio 6 tyrimo dalyviai ėmė minti treniruoklio dviračio pedalus, o 6 tiesiog ramiai sėdėjo. Po valandos tyrimo dalyviams pasiūlyta užvalgyti – tiek, kiek jie nori. Paaiškėjo, kad žmonės, kurie sportavo – ne tik sudegino daugiau kalorijų, nei sėdėjusieji, bet ir suvartojo mažiau kalorijų, nei pastarieji. Sportavusieji savanoriai suvalgė maisto, kurio vidutinė vertė – 421 kcal, o nesportavusieji rinkosi kaloringesnius produktus ir suvartojo po 565 kcal. Pirmosios grupės savanoriai paaiškino, kad jie jautėsi ne itin alkani.

Viena tyrimo autorių teigia, jog ši studija parodė, kad sportas po valgio yra parankesnis ir naudingesnis žmonėms, siekiantiems atsikratyti antsvorio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų