Pereiti į pagrindinį turinį

Kas lemia moters frigidiškumą?

2010-11-17 13:26
Kas lemia moters frigidiškumą?
Kas lemia moters frigidiškumą? / Shutterstock nuotr.

Frigidiškumas -  tai labai susilpnėjęs arba visai išnykęs lytinis potraukis, nesugebėjimas lytiškai susijaudinti veikiant lytiniams dirgikliams.

Šis reiškinys vyrams beveik nebūdingas, todėl frigidiškomis vadinamos tik moterys. Kartais klaidingai frigidiškomis moterimis vadinamos tokios, kurios nepakankamai susijaudina esant didelėms problemoms, kasdieniams sunkumams ar nuovargiui, tačiau tokių moterų lytinė sveikata yra normali, kadangi moters lytinis aktyvumas labiau priklauso nuo išorinių aplinkybių (fizinės ir emocinės aplinkos, partnerio, užimtumo ir pan.) nei vyro.

Frigidiška moterimi laikoma tokia, kuri niekada ir su jokiu lytiniu partneriu, nepriklausomai nuo emocinio ryšio su juo, sekso metu nėra patyrusi lytinio pasitenkinimo ir orgazmo ar net nepasiekė lytinio susijaudinimo. Lytinis šaltumas turi įtakos sumažėjusiam lytiniam potraukiui, nors moters fizinė ir psichikos būklė yra normali. Tokia moteris vengia lytinių kontaktų, ji gali net ir nesuvokti savo frigidiškumo – jai gali atrodyti, kad lytinis gyvenimas toks ir turi būti.
Nepaisant frigidiškumo, moteris gali patikti vyrams, būti seksualiai patraukli, flirtuoti. Ištekėjusi frigidiška moteris gali būti rūpestinga žmona.

Frigidiškumą gali sukelti  fiziniai veiksniai, kiti susirgimai (apsinuodijimai, hormonų sutrikimai, ginekologinės ligos ir kt.). Tokiu atveju moteriai seksas gali sukelti skausmą. Tačiau dažniau pasitaiko psichogeninis frigidiškumas, kai lytinį šaltumą sukuria psichiniai veiksniai – šiurkštus vyro elgesys, nėštumo baimė, nusivylimas ir kt. Abortas gali būti viena iš frigidiškumo priežasčių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų