Pereiti į pagrindinį turinį

Moterų seksualinės energijos žudikai

2010-06-21 16:30
Moterų seksualinės energijos žudikai
Moterų seksualinės energijos žudikai / DMN archyvo nuotr.

Moterų seksualinis potraukis priklauso nuo daugybės dalykų. Kai kurie iš jų – akivaizdūs, kiti – ne. Kartais gali būti labai sunku pasakyti, kur slypi problema, taigi pateikiame šių paslaptingų dalykėlių sąrašą – nuo kontracepcijos iki ekstazi vartojimo.

Dažniausi seksualinės energijos žudikai

Dažniausi seksualinės energijos slopintojai yra stresas, vaikai, santykių problemos, ligos, psichologinė būsena ir nusiteikimas. Seksualinis potraukis kartais gali būti labai silpnas, ir tai priklauso nuo daugybės faktorių – psichologinių, fizinių, dvasinių.

Psichologinės kliūtys

Pasitikėjimas: pasitikėjimas savimi vienas svarbiausių faktorių, lemiantis sveiką seksualinį gyvenimą. Čia galima prisiminti moteris, kurios visuomet reikalauja išjungti šviesą ir niekad nenusirengs prieš vyrą. Prireiks labai daug laiko, kol ji jausis patogiai tiesiog būdama savimi, o geriausias dalykas, kurį galima padaryti – nuolat priminti, kokia ji graži ir trokštama.

Stresas: Dauguma žmonių patiria stresą, tačiau kai jis pradeda turėti įtakos seksualiniam gyvenimui – tai jau problema. Griebkite jautį už ragų – raskite laiko atpalaiduojančiam masažui bei pasilepinimui. Tik atsargiai – jeigu ji ne tik įsitempusi, bet ir pavargusi, masažas gali ją užmigdyti...

Nerimas: jeigu ji susirūpinusi – tikrai negeis sekso. Kartu su stresu, jaučiamas nerimas dėl sekso (jis gali būti kilęs iš vaikystės traumų, išprievartavimo ar kitų priežasčių) – gali nužudyti ne tik seksualinius, bet ir bet kokius poros santykius. Ji turi suvokti ir peržengti priežastis, keliančias jai rūpestį, o vyras tiesiog privalo padėti. Tai nėra paprasta, bet tik bendravimas gali išspręsti šia problemą.

Fizinė sveikata

Fizinio pasirengimo trūkumas: moterys, kurios reguliariai sportuoja, dažnai yra seksualiai aktyvesnės. Be to, jų PMS būna lengvesnis, menstruacijos - mažiau skausmingos. Jei moteris nuolat daro mankštą, mažesnė tikimybė, jog ji kentės nuo hormonų sukeltų problemų. Pagerinkite savo seksualinį gyvenimą vengdami hamburgerių ir bulvyčių. Verčiau kartu eikite pasportuoti – pavyzdžiui, pabėgiokite parke ar pasivažinėkite riedučiais.

Netinkama mityba

Valgymo įpročiai daro didžiulę įtaką mūsų savijautai. Atidžiai pažiūrėk, ką ji valgo. Geriausia, ką gali padaryti - pasiūlyti jai  valgyti kokybišką maistą, o tai pademonstruoti savo pavyzdžiu. Iškeisk greitus užkandžius į salotas, kolą – į vandenį. Daugiau energijos reiškia geresnį seksualinį gyvenimą.

Toksinų perteklius

Jeigu nepadėsime savo organizmui atsikratyti susikaupusių toksinų, greit pajusime energijos trūkumą. Rūkymas, užterštumas, judėjimo trūkumas, netinkamas maistas – visa tai trukdo mums jaustis puikiai, o taip pat žudo seksualinį potraukį. Geriausias būdas išvaduoti kūną nuo toksinų – vartoti daug vandens bei antioksidantų (pvz. Žalios arbatos), bei sportuoti.

PMS

PMS sindromas gali paveikto jos nuotaiką kelias dienas ar savaitę prieš  menstruacijas. Dauguma moterų patiria šiuos nepatogumus, bet kai kurioms tai tampa rimta problema. Jūsų elgesys tampa neracionalus, dažna nuotaikų kaita: viena minutę viskas gerai, kitą – ji jau šaukia ir tampa irzli. Tai gali būti ne itin tinkamas laikas seksui. Geriausia būtų vengti konfliktų, ir jei nori palengvinti situaciją – patark jai atlikti keletą pratimų bei užsiimti atpalaiduojančia veikla.

Receptiniai vaistai

Antidepresantai: kai kurie vaistai gali pagerinti moters seksualinę energiją, tačiau kiti, pavyzdžiui Prozakas – priešingai. Kad ir kaip bebūtų, bet kurie antidepresantai turėtų pagelbėti mėgaujantis seksu, nes ji apskritai jausis geriau ir turės daugiau energijos. Tačiau orgazmą pasiekti gali būti gerokai sunkiau, todėl itin svarbus artimas bendravimas – jei teks ilgai bučiuotis ir glamonėtis, kol ji pasijus geriau – taip ir padaryk, nes spaudimas mylėtis – dar vienas gero sekso priešas.

Spaudimą mažinantys vaistai: gydytojas turėtų pabandyti keletą skirtinų spaudimą reguliuojančių vaistų, nes dažnai jie tampa seksualinio pasitenkinimo žudiku. Siekiant išvengti aukšto kraujo spaudimo verčiau rinktis sveiką mitybą bei mankštą.

Raminamieji: šie vaistai, savaime suprantama, skirti sumažinti nerimą, susijaudinimą, o tai gali lemti ir seksualinio gyvenimo pablogėjimą. Vaistų vartojimas dažnai moterį verčia jaustis kaip zombiu, o ne sekso deive. Šiuo atveju ką nors padaryti itin sunku – gydytojo paskirtus vaistus reikia vartoti. Tačiau visuomet reikia stengtis apsaugoti kūną nuo bet kokios chemijos poveikio- gerti daug vandens, sportuoti, užsiimti mėgiama veikla – o tai leis pasijusti daug geriau ir atgauti sveikatą.

Narkotikai

Ekstazi: šis narkotikas pakels seksualinės energijos lygį iki lubų, tačiau tik kol išblės jo poveikis. Reikia nepamiršti ir neigiamų pasėkmių – po vartojimo kūnui reikės nemažai laiko atstatyi psichologinę ir fizinę būklę.

Marichuana: rūkymas turi slopinantį poveikį, todėl reikėtų jo vengti sekso metu. Žolė taip išdžiovina makštį (bei burną), o tai nėra labai malonu.

Amfetaminai: sukelia seksualinių funkcijų sutrikimą tiek vyrams, tiek moterims. Pavartojus jų, seksas bus paskutinis dalykas, apie kurį norėsis galvoti.

Opiatai: jie susiję su sumažejusiu seksualiniu potraukiu. Vyrais dažniausia nepatiria erekcijos. Žmonės vartojantys heroiną teigia, jog seksas atsiduria paskutinėje poreikių sarašo vietoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų