Pereiti į pagrindinį turinį

Su kuo nereikėtų kalbėti apie seksą?

2010-09-25 17:00
Su kuo nereikėtų kalbėti apie seksą?
Su kuo nereikėtų kalbėti apie seksą? / Shutterstock nuotr.

Kalbėdami su aplinkiniais apie seksą neretai tikimės sulaukti patarimų arba tiesiog pasigirti. Vis dėlto yra žmonių, su kuriais geriau intymaus gyvenimo detalių neaptarinėti.

1. Su draugėmis
Yra moterų, kurios nė kiek nesivaržydamos, su draugėmis aptarinėja visas savo intymiojo gyvenimo detales. Žinoma, jei jos tai darytų būdamos visai jaunutės ar net paauglės, tai tokie pokalbiai padeda pasidalinti seksualine patirtimi. Mūsų mamų ir močiučių jaunystės metais pokalbiai su draugėmis sekso temomis būtų buvęs rimtas informacijos šaltinis lytinio švietimo temomis. Juk tada nebuvo ne tik interneto, bet ir rimtų vadovėlių intymiojo gyvenimo klausimais.
Tačiau net ir kalbant su artimomis draugėmis šia subtilia tema, nereikėtų peržengti ribų. Nes jei sužinotų sutuoktinis ar partneris, kad aptarinėjate savo ir jo seksualinį gyvenimą su draugėmis, jam tai labai nepatiktų.

2. Su kolegomis
Ir su jais nevertėtų diskutuoti apie seksą. Juo labiau, nederėtų „supažindinti“ kolegas su  savo naujuoju tarnybinio romano, besirutuliojančio biure, herojumi. Nes pasakymas: „Tik niekam nesakyk“, reiškia ne ką kitą, o romano paviešinimą. Todėl viskas gali baigtis dideliais nemalonumais abiems pusėms.

3. Su tėvais
Kalbėtis su tėvais apie seksą – labai rizikinga. Paprastai, kuo vyresni tėvai, tuo labiau jie sutrinka, sužinoję apie savo vaikų seksualinius pomėgius ir nuotykius.

4. Su vaikais
Kada pradėti su vaikais kalbėti apie seksą? Kiekvienas turėtų rasti atsakymą į šį klausimą. Vieni tėvai perka savo atžaloms specialias enciklopedijas. Ir teisingai daro, nes knygos autoriai aprašo tuos klausimus profesionaliai, turėdami omenyje jautrią ir lengvai pažeidžiamą vaikų psichologiją. Nors rimtesni pokalbiai apie seksą dažnai pradedami jų paauglystės metais.
Svarbiausia – vengti kraštutinumų: neperlenkti lazdos arba neatrodyti moralistais. Tačiau tėvams dalintis su vaikais savo asmenine seksualine patirtimi ir konkrečiomis detalėmis taip pat nederėtų. Paauglys, išgirdęs apie audringus tėvų nuotykius  intymioje gyvenimo sferoje, gali ne tik sutrikti, bet apskritai daugiau vengti kalbėti šia subtilia tema.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų