Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl optimizmas tinka ne visiems?

Shutterstock nuotr.

Psichoterapijos principai, kurie remiasi to, kas yra gera ir to, kas yra bloga skirtumais, veikia toli gražu ne visus. Šį faktą įrodė Vašingtono universiteto (JAV) mokslininkų atliktas tyrimas.

Anksčiau buvo manoma, jog galvoti apie gerus dalykus - tai universalus receptas nuo liūdnų minčių ir net nuo depresijos. Tačiau dabar tapo aišku, kad psichoterapijos metodas turi atitikti ir pacientų kultūrinius skirtumus, rašo zdr.ru.

Tyrimais buvo įrodyta, kad teigiamų minčių terapija neveikia emigrantų iš Azijos šalių. Europiečiai tyrimo dalyviai pripažino, kad teigiamos emocijos ir geros mintys juos veikia teigiamai, atitolina neigiamas mintis. Tuo tarpu azijiečiams teigiamos mintys ir geros emocijos tik pagilina liūdesio jausmą. Tai mokslininkai aiškina kaip kultūrinius skirtumus. Dažniausiai  tai aiškinama budizmu, nes budistai teigia, kad laimė - tai nepasiekiamybė arba tai, kas veda į skausmą. Dėl šios priežasties rytietiško mentaliteto žmonėms mintys apie gerus dalykus ir laimė gali sukelti neigiamus išgyvenimus ir net depresiją. Geriausiai juos veikia technika kuomet psichoterapeutas pasiūlo prisiminti gerus ir blogus dalykus ir padeda suvokti, kad viskas anksčiau ar vėliau praeina.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų