Pereiti į pagrindinį turinį

Inspektoriai prikibo prie mėsinės produkcijos

2013-02-25 12:22
Inspektoriai prikibo prie mėsinės produkcijos
Inspektoriai prikibo prie mėsinės produkcijos / Shutterstock nuotr.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai sustabdė UAB „Gurmano šypsnys" mėsinės (Ulonų g. 5, Vilnius) veiklą.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, atlikję planinį patikrinimą, nustatė daug grubių pažeidimų. Žaliavų šaltojo sandėliavimo patalpose buvo sukabintos stipriai apdžiūvusios ir pajuodavusios jautienos skerdenos dalys. Išpjaustyta mėsos žaliava, kiaulienos ir jautienos mėsos atraižos bei kiaulienos odelės, supakuotos maišeliuose, buvo sandėliuojamos  neženklintose dėžėse. Šaldytuve rastas puodas su turiniu, panašiu į virtą šaltieną, o mėsinės šaldytuve rasta lydytų kiaulienos taukų ir šaltienos, sufasuotų į plastikinius indelius. Žaliavų laikymo patalpose rasta 243 kg mėsos produktų, kurių tinkamumo vartoti terminai buvo pasibaigę, netinkamomis sąlygomis buvo atšildomois jautienos kepenys.

Mėsinės patalpose rasta daug susikaupusių šalutinių gyvūninių produktų. Darbuotojų persirengimo patalpose buvo sandėliuojami švieži kopūstai balandėliams gaminti ir neplautos morkos, o šalia sandėliuotos vienkartinės pakavimo medžiagos. Įmonė nepaisė 2012-05-22 Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos draudimo gaminti kulinarijos gaminius. Prekybos vitrinoje rasta mėsinėje pagamintų balandėlių pusfabrikačių. Maltos mėsos vidinė temperatūra prekybos vitrinoje buvo žymiai aukštesnė, nei leidžiama pagal teisės aktų reikalavimus. Savikontrolės žurnalai buvo pildomi nereguliariai.

Už patikrinimo metu nustatytus pažeidimus, Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, mėsinės veikla laikinai sustabdyta. Įmonės atsakingam asmeniui nurodyta netinkamus žmonių maistui produktus nedelsiant sunaikinti šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo įmonėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų